Doma 1+1=2 Trebušne viroze, vodene koze, podančice in kaj vse še razsaja v zasavskih...

Trebušne viroze, vodene koze, podančice in kaj vse še razsaja v zasavskih vrtcih?

Največji upad otrok so v trboveljskem vrtcu zabeležili konec prejšnjega tedna, ko je manjkala skoraj polovica otrok – največ v enotah Ciciban in Mojca.

Programi potekajo ustaljeno

»Starši so sporočili, da je šlo pretežno za prebavne težave – bruhanje in drisko. Ravno tako je bila največja odsotnost strokovnih delavcev zaradi bolezni v četrtek in petek, vendar so dopoldnevi kljub temu potekali v ustaljeni rutini« opiše situacijo ravnateljica Daša Bokal.

Ta teden se je precej otrok že vrnilo v vrtec, še izvemo. Nobena izmed enot v Trbovljah ni bila zaprta, poskrbeli so za razkuževanje igralnic in skupnih prostorov. So pa vseeno v četrtek iz preventivnih razlogov odpovedali lutkovno predstavo za najmlajše v enoti Ciciban, kamor naj bi se pripeljali tudi najmlajši otroci iz enot Mojca in Barbara. Včeraj so večji upad otrok zaznali v enoti Pikapolonica, kjer so starši sporočili, da imajo otroci vročino.

V Hrastniku celo 5 otrok hospitaliziranih

V Zagorju je stanje manj kritično, saj manjka okoli 20 odstotkov otrok. S strani zdravstvenega osebja na kakšne težave niso bili opozorjeni, kot pravi ravnateljica Darja Rakovič: »starši pa navajajo kot razloge odsotnosti: vodene koze, prehlade, trebušne viroze, vnetje ušes in dopust (staršev)«. Program, ki ga izvajajo, je nespremenjen, odprte so vse enote in lokacije vrtca.

Trebušne viroze, gripa, norice, škrlatinka in podančice so bolezni, ki naj bi jih imeli hrastniški otroci, nas opozori eden od staršev. Na spletni strani vrtca so zapisali obvestilo, da so odpovedane vse popoldanske dejavnosti, zaradi rota virusov – hospitaliziranih naj bi bilo kar 5 otrok iz Vrtca Hrastnik. Obenem pa na spletu obveščajo še o pojavnosti podančic. Več informacij nismo uspeli pridobiti, saj je, kot so nam sporočili, ravnateljica odsotna.

Print Friendly, PDF & Email