Doma Šport Tri ekipe so si zagotovile končna mesta

Tri ekipe so si zagotovile končna mesta

Po 17. tednu KRLZ se končna lestvica rednega dela počasi že oblikuje. Konča mesta so si že zagotovile 3 ekipe. Kot najboljša ekipa so si mesto zagotovili Barbari. Za njimi je ekipa Oskar Trbovlje, kot tretje uvrščeni pa bodo ostali Šajspoh Rangersi. Kljub temu pa zadnji del sezone ne bo nič manj zanimiv, saj so mesta med 4. in 8. mestom še povsem odprta, zadnje tekme pa bodo imele nanje ogromen vpliv.

Bermudski Čuki 49 : 94 Barbari
Prva tekma večera je potekala v mirnem vzdušju saj so Bermudski Čuki prišli v tekmo brez možnosti za napredovanje v končnico in so tekmo začeli brez pritiska. Na drugi strani so stali Barbari, ki bi si s to tekmo zagotovili 1. mesto na lestvici in s tem najboljše izhodišče za nadaljevanje tekmovanja. Zaradi tega so v tekmo vstopili resno in motivirano. Tekma je potekala v športnem vzdušju, Čuki pa so morali kljub temu priznati premoč Barbarom, ki so tekmo dobili praktično v 3 četrtinah. V zadnji četrtini so se Čuki zbrali in četrtino proti najboljši ekipi rednega dela odigrali izenačeno, ter s tem pokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Kljub temu je bila prednost Barbarov prevelika in tako so brez težav zasedli prvo mesto na lestvici že 2 tedna pred koncem rednega dela.

Strelci:
Bermudski Čuki: Alič 18, Drolc 14, Odlazek 13, Černelč 4
Barbari: Tušek 37, Deželak 20, Kumberger 17, Berčon 16, Tilinger 4

ŠD Knapi 35 : 52 KK veterani Zlatorog Laško
Ob 20. uri se je začela tekma, ki je imela veliko večji pomen kot prva. Knapi so namreč lovili zadnjo možnost za napredovanje v končnico, nasproti pa so jim stali Laški veterani, ki so se po slabem uvodu v sezono pobrali in bi si s to zmago lahko zagotovili mesto v končnici. Tekma se je začela zelo borbeno z obeh strani in tako so po prvih desetih minutah na odmor odšli izenačeno. V drugi četrtini so Knapi naredili ogromno napak, nikakor jim ni stekla igra v napadu, kar so izkušeni veterani izkoristili in v drugem delu tekme naredili izid 13 : 0. V tretji četrtini so Knapi spet pokazali zobe in se vrnili na 7 točk zaostanka. V zadnjem delu tekme so bolje začeli veterani, ki so se takoj še nekoliko oddaljili od Knapov, za katere je zaostanek postal prevelik, da bi ga nadoknadili. Na koncu so veterani slavili s 17 točkami prednosti. S tem so si zagotovili mesto v končnici tekmovanja, Knapi pa so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja in s tem zaključili letošnjo sezono.

Strelci:
ŠD Knapi: Medvešek 16, Vidas 11, Žlak 7, Pišek 1
KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 18, Cizej 14, Pajnič 7, Uršič 4, Blatnik Ž. 4, Lapornik 4, Seme 1

Mair team 70 : 55 Črički
Na zadnji tekmi sta se pomerila 5. in 6. uvrščeni ekipi. Obe sta imeli pri vhodu v tekmo po 4 zmage in poraze, tako da bi ta tekma resno vplivala na končen razpored na lestvici. Prvi polčas tekme je potekal povsem izenačeno. Nobena od ekip ni mogla narediti razlike in tako so na polčas s prednostjo dveh točk odšli Mairovci. V tretji četrtini so Črički povsem zatajili, in Mair team je do konca četrtine naredil 16 točk prednosti. V zadnji četrtini so Črički pokazali pravo igro, vendar je bila razlika prevelika, da bi nadoknadili zaostanek. Največ zaslug za zmago gre Zagorskim ostrostrelcem, ki so zadeli kar 10 trojk. Največ med njimi jih je zadel Roglevski (4). Mair team je tako dosegel svojo 5. zmago in trenutno zaseda 4. mesto na lestvici. Z zmago v zadnjem kolu tekmovanja bi si to mesto tudi zagotovil.

Strelci:
Mair team: Roglevski 16, Jasenčič 16, Bergant 14, Tomažič 10, Jere 7, Prašnikar 4, Krznarič 3
Črički: Kajtna 21, Seručar 17, Pavlin 11, Markotič 3, Božič 3

Print Friendly, PDF & Email