Doma Aktualno Trojanski klanec: Zapora čisto cel dan, le nekaj izjem

Trojanski klanec: Zapora čisto cel dan, le nekaj izjem

Včeraj je izbrani izvajalec del Strabag pričel s skoraj pol milijona evrov vredno preplastitvijo državne ceste med Trojanami in Izlakami. Ta je potrebna zaradi dotrajanosti vozišča, zagotovijo na Direkciji za infrastrukturo.

Obveščanje “na podnu”, obvoz nesmiselen

Bralci so nam potožili, o slabi obveščenosti – tudi na našem portalu smo za zaporo izvedeli čisto naključno in informacijo zato tako pozno objavili. Sašo, ki se že 15 let vozi iz Zasavja v Ljubljano je bil ogorčen, da niso na zaprti odsek vsaj malo prej postavili tablo, s katero bi obveščali o zaprtju. Izvedel je iz našega portala, tik prej: “Rekel bi, da bi morala biti zapora glavne prometne žile Zasavja izpeljana vsaj s tablami najmanj 1 mesec pred rokom in poskrbeti, da je obvoz brezhiben, ne pa samo še eno razkopano gradbišče” doda naš bralec, ki je prepričan, da je obvoz na semaforizirano cesto nespameten.

Cesta Trojane – Izlake bo zaprta ves čas. Torej 24 ur na dan!

Še pred tem nas je bralec Aleš opozoril na razpisno dokumentacijo, v kateri je naročnik, torej država, zahteval polovično zaporo. Danes pa je cesta popolnoma zaprta. In kako to pojasnijo na DRSI?

Da je zaradi poteka oziroma načina izvajanja del, tudi zaradi varnosti – delavcev in voznikov – potrebna popolna zapora pravijo. Ta bo trajal do nedelje, 3. junija, obvoz pa je urejen po cesti Izlake – Drtija – Moravče – Krtina in avtocesto A1 Krtina-Trojane. Izvemo pa še, da bo skozi območje popolne zapore zagotovljen prehod šolskega avtobusa in redne avtobusne linije ter intervencijskih vozil na nujni vožnji.

Print Friendly, PDF & Email