Doma Aktualno V Zasavju vse manj tudi nabiralnikov

V Zasavju vse manj tudi nabiralnikov

Da je vse manj poslovalnic, da so odprli pogodbene pošte, ki opravljajo le del poštnih storitev, da o nerodnem delovnem času sploh ne govorimo. Bralci pa ste nas opozorili tudi na zmanjšanje števila poštnih nabiralnikov, kamor ste prej lahko vrgli z znamko opremljeno kuverto, razglednico ...

Uporabniki poštnih storitev Pošte Slovenije njihovo zmanjševanje stroškov občutijo na vsakem koraku.

Pošta ne ve, koliko nabiralnikov so imeli

Primož Podgorelec iz Pošte Slovenije pravi, da ne vedo koliko nabiralnikov so imeli, teh podatkov naj ne bi imeli zabeleženih. Kot razlog odstranitve pa navede premajhno uporabo ali zahteve lastnikov zemljišč in objektov, kjer so bili poštni nabiralniki nameščeni.

Največ nabiralnikov imajo v Zagorju, in sicer 18. V Trbovljah 17, v Hrastniku 9. Litija jih ima 16 in najmanj Radeče, le 4.

Pošiljke lahko oddate pismonošem

Rešitev za oddajo pošiljk je tudi, da pošiljko predate v roke pismonoši, pravijo na Pošti Slovenije in nanizajo še eno: Kot dodatna možnost oddaje pošiljke je dogovor s pismonošem, da pošiljko prevzame z vnaprej dogovorjenega mesta. Takšna pošiljka mora biti seveda tudi že pravilno opremljena z znamko pravilne vrednosti.

Pismonoša ima običajno pri sebi tudi manjši nabor poštnih vrednotnic, (znamke, kuverte, dopisnice) ki jih občani lahko kupijo, ko jim prinese pošto.

Print Friendly, PDF & Email