Doma Zasavsko Udeležba zbora Prosavus na letošnjem tekmovanju Naša pesem

Udeležba zbora Prosavus na letošnjem tekmovanju Naša pesem

Ob koncu tega tedna, 21. in 22. 4. 2018, se bo v Mariboru odvijalo 25. slovensko tekmovanje pevskih zborov Naša pesem. tekmovanje poteka bienalno, udeležujejo pa se ga najboljši slovenski zbori, ki jih za nastop izbere umetniški svet tekmovanja.

Letos se bomo na tekmovanju Naša pesem prvič predstavili tudi pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Prosavus iz Zasavja pod vodstvom zborovodje Aljaža Bastiča. Nastopili bomo v nedeljo, 22. 4. kot tretji po vrsti na tekmovalnem koncertu, ki se prične ob 11.00.Naj samo omenimo, da bodo naši konkurenti tudi tako cenjeni zbori kot npr. Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Akademski pevski zbor Maribor, Komorni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani in drugi

Nastop našega pevskega zbora pomeni prvi nastop zasavskega zbora po letu 1986, ko je na tekmovanju kot zadnji zbor iz Zasavja nastopil Moški pevski zbor Zarja iz Trbovelj.

Mešani pevski zbor Prosavus je sicer z delom pričel ob koncu avgusta 2017 in že po manj kot 3 mesecih delovanja na regijskem tekmovanju pevskih zborov Osrednje slovenske regije, ki je bilo 19. 11. 2017 v Zagorju ob Savi, osvojil 87 točk in s tem zlato priznanje, poleg tega pa smo osvojili še več posebnih priznanj. Ta uspeh je bil vstopnica za sodelovanje na državnem tekmovanju Naša pesem.

Priprave na tekmovanje so bile naporne, saj smo poleg rednih vaj izvedli intenzivne tridnevne vaje v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti v Fari ob Kolpi, v zadnjem obdobju pa smo nastopili na več koncertov na katerih smo izvajali tekmovalni spored. Tako smo 6. aprila nastopili kot gostje Mešanega pevskega zbora GESŠ, 7. aprila smo bili gostje Vokalne skupine Anamanka v Ribnici, 15. aprila pa smo izvedli predtekmovalni koncert skupaj s še dvema udeležencema državnega tekmovanja: Anamanka iz Ribnice pod vodstvom Simona Korošca in Collegium Vocale iz Celja pod vodstvom Bernarde Preložnik Kink.

Print Friendly, PDF & Email