Doma Aktualno “Ugotavljamo, da smo še vedno premalo prepoznavni.”

“Ugotavljamo, da smo še vedno premalo prepoznavni.”

Tudi letos so se Zasavci udeležili sejma ALPE ADRIA, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vse tri občine Trbovlje, Zagorje in Hrastnik so prispevale svojo vsebino, »saj se zavedamo, da smo v planu razvoja turizma na ravni Slovenije zapisani kot Zasavje«  pove članica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič.

Zasavje so predstavili na promocijskih materialih Turističnega društva Trbovlje, Delavskega doma Trbovlje in Mladinskega centra Trbovlje, Muzeja rudarstva Zagorje (Kisovec) in s strani Hrastnika še TIC Hrastnik ter Steklarna Hrastnik. Sejma so se letos udeležili tudi posamezni rokodelci, ki so svoje prispevali že pri projektu Zgodbe rok in krajev.

Obiskovalce sejma sta privabljala in zabavali maskoti Perkmandelc in pa Hrastko, ki sta ponujala mandlčke (slano pecivo) in ostale dobrote Zasavja:  jabolčni čips, upognjence, naravni jabolčni sok iz sodčka …

Promocija je za Zasavje še kako potrebna, ugotavljajo vsi udeleženci.  Obiskovalcem so predstavili mesta, dogodke, muzeje in seveda kulinariko.

Največ zanimanja za dimnik

Tisti, ki so se ustavili ob stojnici, so spraševali glede dimnika, skoraj vsi pa so vedeli tudi za zasavski Triglav in hrastniško steklarno. Lepe zgodbe o prijaznih Trboveljčanih se je spomnil tudi avtor Seniorskih novic, ki je bil na obisku Zasavja še kako lepo sprejet.

Kukoviča še pove: »Obiskovalci naše stojnice so bili  navdušeni in obljubili, da nas obiščejo. Odšli pa so s celim kupom promocijskega materiala, tudi z recepti naše kulinarike in nasmehom na obrazu.«

Naslednji večji promocijski sejem je sejem mineralov in fosilov v Tržiču, katerega se udeležijo vsako leto.

Foto: Peter Jamnik

Print Friendly, PDF & Email