Doma Aktualno Ujeli tatu iz Mlinš in Žvarulj

Ujeli tatu iz Mlinš in Žvarulj

Fotografija je simbolična.

Zagorski policisti so, kot smo že poročali, v začetku tedna odvzeli prostost 33-letnemu Brežičanu, osumljenemu velike tatvine.

Gre za storilca, ki se je 18. januarja v Mlinšah pretvarjal, da pregleduje teren za postavitev telekomunikacijskega droga ter tako zamotil oškodovanca. V tem času pa so sostorilci vstopili v hišo in ukradli gotovino in nakit, lastnika pa oškodovali za okoli 2.000 evrov.

Istega dne je 33-letnik poskušal izvesti še eno drzno tatvino v Žvaruljah. Oškodovanko pa je skušal zavesti s tem, da odkupuje železo in jo na tak način pripraviti, da zapusti hišo. Ker je imela oškodovanka v hiši psa, je od dejanja odstopil.

Opravili hišno preiskavo in odredili pripor

Na podlagi vseh zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so 33-letniku odvzeli prostost in na podlagi pridobljene odredbe OS Ljubljana opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so policisti našli in zasegli premete, ki so bili najverjetneje uporabljeni pri izvrševanju kaznivih dejanj. Omenjeni predmeti so bili poslani v nadaljnjo kriminalistično preiskavo, so sporočili na Policijski upravi Ljubljana.

33-letnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osumljeni je tudi sicer povratni storilec premoženjskih kaznivih dejanj.

SORODNI ČLANKI:

Tatova sta se pripeljala z Audijem

Print Friendly, PDF & Email