Doma Aktualno Ukradel za 1.300 evrov goriva

Ukradel za 1.300 evrov goriva

Minuli petek je na parkirišču v Trbovljah neznani voznik trčil v pakirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnico oziroma policijo.

V soboto ponoči je neznanec na parkirišču v Trbovljah iz dveh parkiranih tovornih vozil in iz rezervoarjev ukradel 800 litrov dizelskega govoriva ter s tem lastnika oškodoval za 1.300 evrov. Podoben, a na srečo neuspešen poskus, se je zgodil tudi v Zagorju, kjer je neznanec poškodoval ključavnico pokrova rezervoarja za gorivo na tovornem vozilu.

Trboveljčana sta se sprla zaradi parkiranja, zvečer pa so 30-letniku zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga.

Ukradel registrsko tablico

Hrastniški policisti so bili v petek obveščeni o tatvini registrske tablice iz osebnega vozila ter o poškodovanju ključavnice na osebnem vozilu nekaj ur kasneje.

Voznik je na regionalni cesti Zagorje-Bevško povozil divjad, na vozilu je nastala manjša materialna škoda.

Pes je poskušal pokončati zajca. Obvestila o krštivi zakona o zaščiti živali zbirajo policisti, ki bodo napisali kazen lastniku spuščenega psa.

Odvzeli so mu vozniško in ga pridržali

Policisti so v Zagorju neuspešno iskali voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesti povzročil prometno nesrečo. Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki na znak policista ni ustavil in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so voznika izsledili, odredili in
opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pokazal 0.95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Posredovali so tudi v primeru nasilja, kjer je storilec večkrat udaril oškodovanca in njegovo partnerico. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Print Friendly, PDF & Email