Doma Aktualno Deseterica igrala nogomet, nekateri celo večkrat na dan v trgovino

Deseterica igrala nogomet, nekateri celo večkrat na dan v trgovino

Veliko kršitev v Zasavju ni, nam zaupajo predstavniki policije, so pa možje v modrem obravnavali skupino desetih oseb, ki so igrali nogomet. Trgovci poročajo celo o takšnih, ki v trgovino pridejo večkrat na dan.

Na območju Zasavja policisti opažajo, da se sicer večina drži navodil vlade in, da spoštujejo ukrepe – vključno s prepovedjo gibanja izven občin.

Deseterica nogometašev, ter 10 opozoril posameznikom

Kljub temu so policisti od ponedeljka, 23. marca do nedelje 29. marca zabeležili nekaj kršitev posameznikov. Na območju Zasavja so policisti skupno zaznali 10 primerov, kjer je bilo izrečeno opozorilo in primer kršitve, ko je skupina desetih oseb igrala nogomet. Zoper slednje je bil podan predlog zdravstvenemu inšpektoratu za uvedbo postopka o prekršku.

5 prijav občanov, kršitve ni bilo

Občani so zasavske policiste poklicali petkrat, ampak policisti elementov kršitve niso zaznali v nobene primeru.

Na terenu so posamezniki različnih starostnih skupin, opisujejo stanje zasavski policisti. Težava množic je bila v zagorskem Evroparku, kjer so skupaj z občino območje zaprli in situacija se je umirila.

Nekateri po nakupih večkrat na dan

V Zasavju so najbolj problematične predvsem sprehajalne poti, kjer se zadržuje več ljudi. Tomaž Tomaževic iz PU Ljubljana sporoča: »Pri tem velja opozoriti, da je potrebno upoštevati vse omejitve glede razdalje med posamezniki. Potrebna previdnost je tudi pri nujnih opravilih v javnih ustanovah ali trgovinah, saj smo bili obveščeni, da nekatere posameznike trgovci srečujejo tudi večkrat na dan. Predlagamo, da nakupe in nujne poti opravljate čim bolj racionalno in se po nepotrebnem ne zadržujete na javnih krajih.«

Policija tesno sodeluje z zdravstvenim inšpektoratom pri skupnih nadzorih oziroma pri odstopanju prijav o kršitvah odlokov in na ta način zagotavljajo hiter ter učinkovit nadzor na celotnem območju policijske uprave. Tomaževic ob tem še izpostavi: »Namen nadzora ni kaznovanje ljudi in s tem polnjenje državnega proračuna, temveč upoštevanje priporočil strokovnjakov, zakonov in odlokov, ki odrejajo ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.«

Print Friendly, PDF & Email