Doma Aktualno Ulična četvorka – praznik mladosti in plesa

Ulična četvorka – praznik mladosti in plesa

V petek točno opoldne je sicer zaspano staro mestno jedro Litije napolnila glasba in mladostni utrip. V organizaciji Plesne zveze Slovenije in občine Litija je 71 maturantov litijske gimnazije zaplesalo ulično četvorko in s tem naznanilo konec njihovega srednješolskega izobraževanja.

Ulična četvorka se je letos v Litiji plesala že 12 leto in je mesto ob Savi postalo že stalnica med tistimi, ki na isti dan ob isti uri pripravijo znameniti ples iz Straussove operete Netopir. Vsako leto znova veliko plesno parado na prostem spremlja želja po rekordni udeležbi, po prvih neuradnih podatkih je bilo število letošnjih plesalcev okoli 30.000. Vseeno pa to ni glavni imperativ, Plesna zveza Sloveniji želi s tem dogodkom širiti plesno kulturo v največjem obsegu.

Mlade plesalce je pozdravil Litijski župan Franci Rokavec in jim zaželel vse dobro najprej na maturi, kakor tudi na nadaljnji življenjski poti. Zahvalil se jim je za vse, kar so dobrega doprinesli v vsakdanjem utripu mesta Litija med svojim izobraževanjem.

Gimnazija Litija

Mladi so odlično odplesali tako uradni del torej četvorko kakor tudi dodatek, ki je vsako leto sestavni del programa splet petih plesov in v svoji mladostni razigranosti uživali še zadnje proste trenutke pred zadnjim dejanjem – maturo.

Pa še to: geslo letošnje ulične četvorke je bilo tudi tokrat : Brez alkohola – 0,0 %

Print Friendly, PDF & Email