Doma Aktualno Umazanija iz deponije direktno v potok

Umazanija iz deponije direktno v potok

Fotografija je simbolična

V nočnih urah so policisti intervenirali na območju Hrastnika zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je občan pijan razgrajal, vpil in razbijal. Policisti so na kraju tudi sami neposredno zaznali kršitev, ker pa kršitelj ni upošteval zakonitih ukazov policistov in s kršitvijo

nadaljeval, so mu odredili pridržanje skladno z določili Zakona o prekrških ter mu za ugotovljene kršitve izrekli predpisano globo ter izdali plačilni nalog.

Policisti so bili včeraj nekaj pred 22. uro obveščeni o sumu onesnaženja potoka Breznica v Hrastniku, kamor naj bi odtekala odpadna voda iz bližnje deponije. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so v okviru zbiranja obvestil in ogleda kraja dejanja odvzeli vzorce vode in jih poslali v analizo v Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja Obremenjevanje in uničenje okolja po 332. členu KZ-1C. O dogodku pa je bila obveščena tudi inšpektorica RS za okolje in prostor.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da nad SB Trbovlje “divjajo” mladostniki z dvema voziloma in s tem ogrožajo varnost drugih udeležencev. Policisti so izsledili enega od udeleženecev, ki je vozil neregistrirano vozilo BMW. 21-letnemu kršitelju so izdali plačilni nalog.

Print Friendly, PDF & Email