Doma Aktualno Umirili promet in še bolj “osvetlili” pešce

Umirili promet in še bolj “osvetlili” pešce

Da bi umirili promet na Opekarni so postavili prikazovalnik hitrosti, saj gre za pot, ki jo uporabljajo številni učenci in dijaki vsakodnevno. V tej smeri pa na občini želijo nadaljevati.

Zaradi ozkega dostopa do OŠ Tončke Čeč so v nevarnosti predvsem pešci, opozarjajo na občini, v tem primeru otroci, na poti v šolo in iz nje. Da bi povečali varnosti so namestili dodatno signalizacijo, da bodo otroci v prometu bolj vidni. Zavarovalnica Triglav je prispevala delež sredstev, ki bo namenjen označbi talne signalizacije.

Dela že potekajo in bodo končana v kratkem, v sklopu zarisa varnih poti v šolo pa bo na levi strani cestišča v širini 1,5 metra, od Keršičeve ceste do vhoda v šolo z modro barvo zarisan hodnik za pešce. Do zdaj je bil ta predel neurejen, saj od Keršičeve ceste do šole ni bilo ločenih površin za pešce in vozila. Z ureditvijo površin za pešce je bilo treba preurediti (na novo zarisati) tudi parkirna mesta ob šoli, novost pa je tudi ta, da je eno parkirno mesto po novem namenjeno invalidom.

Print Friendly, PDF & Email