Doma Aktualno Upad kaznivih dejanj, več kršitev javnega reda

Upad kaznivih dejanj, več kršitev javnega reda

Komandir PP Laško, Alan Hrapot

V občini Radeče so v letu 2019 obravnavali 32 kršitev s področja javnega reda, kar je za 3 več kot leto poprej, s 46 odstotki oziroma 14 primeri pa prednjači kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, Sedem kršitev Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami večinoma zabeležijo v povezavi s Prevzgojnim domom Radeče. Sicer se je največ kršitev pripetilo na krajih, kot so travnik, park, gozd, nekaj manj pa na ulicah, cestah oz. trgu. Na območju celotne Policijske postaje Laško so v letu 2019 – 227 kršitev predpisov o javnem redu.

Kaznivih dejanj so v Radečah zabeležili 46 (na celotnem teritoriju PP Laško pa 262), kar pomeni precejšen upad glede na leto prej, ko jih je bilo 72. V enaki meri so se ukvarjali s tatvinami, vlomi, poškodovanji tujih stvari, zatajitvami in goljufijami, kot tudi s kaznivimi dejanji zoper zakonsko zvezo, družino in otroke – obojih je bilo 21.  Izmed 46 kršitev so jih preiskali 31. »Najhujših kaznivih dejanj kot so umori, uboji in hude telesne poškodbe ni bilo,« pravi prvi mož laške policijske postaje.

S področja cestnega prometa se je na celotnem območju PP Laško zgodilo 134 prometnih nesreč, v Radečah 10 in k sreči nobena s smrtnim izidom. Najpogostejša posledica trkov so bile lahke telesne poškodbe in zvita pločevina. Največ prometnih nesreč se je v Radečah zgodilo na glavni cesti G1-5 zaradi neprilagojene hitrosti, skrb pa zbuja podatek, da so bili od desetih povzročiteljev trije alkoholizirani.

Alan Hrapot, komandir Policijske postaje Laško, je na koncu podanega poročila, katerega je orisal na zadnji občinski seji, ocenil, da so možje postave občanom Radeč zagotavljali dokaj visoko stopnjo varnosti.

Print Friendly, PDF & Email