Doma Aktualno Upokojenci! Čeprav bo “penzija” ne hodite na banko!

Upokojenci! Čeprav bo “penzija” ne hodite na banko!

Bliža se izplačilo pokojnin. Veliko upokojencev po le-te še vedno hodi v bančne poslovalnice. Niti ne toliko po denar, bolj iz navade, zaradi druženja in pogovora.

Na NLB opozarjajo: “Ker pa smo v stanju epidemije, ki ogroža predvsem starejše, je pomembno, da ti tudi ob izplačilu pokojnin ostanejo doma.Da se bodo ob tem vseeno počutili varne, pa jim lahko pomagamo svojci: otroci ali vnuki.”

Tudi v Zasavju je navada takšna, poročajo občani, da na dan izplačila pokojnin starejši stojijo pred vrati tudi dve uri pred odprtjem bančne poslovalnice. Najlažja pot je, da svojce pooblastijo, ti pa jim preverjajo stanje, po potrebi dvignejo denar, plačajo položnice …

Ob tem na ljubljanski banki še dodajo: “Stanje, prilive in odlive z bančnega računa bodo upokojenci najlažje preverili na bančnem izpisku, ki ga dobijo na začetku vsakega meseca. Pokličite jih že pred koncem meseca, ko se nakazujejo pokojnine, da ne bodo hiteli v banko in jim povejte, da bodo že kmalu dobili izpisek. Če ste pooblaščeni na njihovem računu, pa jim stanje in priliv pokojnine prek svojih digitalnih kanalov lahko preverite tudi vi.”

 

Print Friendly, PDF & Email