Doma Aktualno Upravna stavba rudnika v Hrastniku bo dobila novo vsebino

Upravna stavba rudnika v Hrastniku bo dobila novo vsebino

V začetku leta je podjetje Nanocut d.o.o. položilo aro za nakup upravne zgradbe rudnika v Hrastniku.

V prejšnjem tednu so se iztekli roki za uveljavljanje predkupne pravice, Nadzorni svet rudnika soglaša s prodajo je za naš portal povedal direktor RTH Janez Žlak in zadeve se bodo lahko odvile naprej.

Ara plačana, celotna kupnina do novembra

Skoraj četrt milijona evrov težek nakup bo Igorju Hrovatiču prinesel prepotreben prostor za izvajanje dejavnosti. Niso se še odločili, ali bodo na Cesto 3. julija prinesli vse svoje naprave in celotno proizvodnjo vključno s pisarnami preselili v nove prostore, ali pa bodo sprva prenesli le del svojih naprav.

Vsekakor bo na začetku ostal še prazen prostor, je dejal Hrovatič, ko so ga na sestanek povabili mladi hrastniški podjetniki, ki za svojo dejavnost iščejo prostor. V sodelovanju prekaljen podjetniki vsekakor vidi priložnost in obljubil je podporo, če bodo novinci izkazali resnost in dobre ideje.

Morda lokacija novega podjetniškega inkubatorja?

V Hrastniku se razvija ideja, da bi odprli podjetniški inkubator. Aktivno vlogo pri udejstvovanju je prevzela podžupanja Vojka Šergan, ki želi povezati tiste, ki imajo idejo in iščejo prostor, s tistimi, ki imajo prostor in bi znanje lahko delili. Se torej v Hrastniku obeta “Katapult” in ali se bodo v idejo vključili tudi Dewesoftovci? Sledite ZON.si!

Print Friendly, PDF & Email