Doma Zasavsko Uprizoritev Križevega pota malo drugače

Uprizoritev Križevega pota malo drugače

BOG JE LJUBEZEN IN LJUBEZEN JE BOG
Kaj bo meni križev pot?!
ljudje polni takšnih smo zablod.
A Jezus nam odgovor da,
v Ljubezni pravi za nas umira.
Kaj pa meni je ob tem storiti?
Le eno dragi človek-pusti se nagovoriti!

”Jezus, moj Jezus…Kaj so ti storili? Am, ne, kaj smo ti storili?! O ljubi Jezus…” (iz 13. postaje uprizoritev križevega pota)

Tako je odmevalo v naših mislih in srcih pomenljivo vprašanje, ki nas je izpraševalo: ”Sem tudi jaz v tej množici ljudi, ki biča Jezusa, mojega Odrešenika z besedami in dejanji?” Tako je odmevalo na uprizoritvah križevega pota, ki smo ga mladi iz Kulturne skupine Rozalinda iz kisovške župnije pripravili, da bi se spominjali darovanja neskončne Ljubezni, ki nam jo je izkazal On, da bi se zavedali, kako nas je Jezus neskončno ljubil, da bi tudi mi ljubili njega in mu sledili. da bi razumeli zakaj sploh praznujemo veliko noč in se je veselili v njenem pravem pomenu.

Z vsebino križevega pota malo drugače smo skušali prikazati kako ljudje pogosto z žaljivimi besedami in dejanji bičamo Jezusa in ga pribijamo na križ ob vsem tem pa si želimo le oprati roke in s tem vest. A On nam kaže drugačno pot, pot spreobrnjenja in odpuščanja, pot ljubezni ki nam zagotavlja polno življenje.

Uprizoritve smo pripravili kar trikrat in z njimi nagovarjali župljane Šentlamberta, Kisovca in Izlak. Na prilagojen način je sporočilo križevega pota prišlo tudi med župljane Čemšenika. Vsakokrat je bilo posebno, vsakokrat je bil med nami in v nas Jezus in njegovo sporočilo: ”Dragi človek! Rad te imam!”.

Veseli smo bili, da vsako leto več ljudi pride na naše uprizoritve in preko pomenljivega križevega pota premišljuje o sebi in svojem življenju. Le tako Jezusovo sporočilo zares zaživi v nas. Upamo, da vas je uspel nagovoriti. Naj ostane v nas zavest, da je v nas vstalo novo Življenje- z Njim, ki nas je odrešil, in nas ljubi!

(pesem pove vse)

Več v spodnji galeriji:

Print Friendly, PDF & Email