Doma Aktualno Uradno je! Turizem na najvišji ravni v Trbovljah bo!

Uradno je! Turizem na najvišji ravni v Trbovljah bo!

Včeraj so akterji, med drugim tudi Občina Trbovlje in županja Jasna Gabrič, podpisali pogodbe v okviru projekta Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, ki se bo izvajal do novembra 2020.

Ob tej priliki je županja dejala: »Veseli in ponosni smo, da bomo lahko z evropskimi sredstvi izvedli pomembne projekte, s katerimi želimo Trbovlje postaviti ob bok uspešnih in razvijajočih se mest. Je pa to za nas tudi velik izziv in velika odgovornost, saj je to za našo občino prvi od takšnih evropskih razpisov.«

Občina Trbovlje bo pridobljena evropska sredstva med drugim usmerila v vsebinsko ureditev centra mesta pred pošto ter v vzpostavitev Escape mine-a (Pobega iz rudnika).

Sodoben park v Trbovljah in “Pobeg iz rudnika”

Na kratko spomnimo, da gre za pridobitev evropskih sredstev z naslova Interreg V – A Slovenija – Hrvaška, do katerih bo Občina Trbovlje na podlagi uspešne prijave na razpis upravičena kot prva občina v Zasavju. Na javni razpis je skupno prispelo 88 vlog, odobrenih je bilo 17 projektnih predlogov, med drugim tudi projektni predlogi Občine Trbovlje in ostalih partnerjev. Današnji podpis pogodbe pa je potekal s tremi izmed 17 občin, ki so do danes uredile vse potrebno za podpis, zato smo še posebej veseli, da je med prvo trojico podpisnikov prav naša občina ponosno pravi prva dama Trbovelj.

Vse 4 občine (Trbovlje, Slovenska Bistrica, Labin in Rijeka) partnerice so znane po bogati industrijski ali rudarski dediščini, glavnina sredstev, pridobljenih na razpisu, pa je namenjenih revitalizaciji mestnih središč. Ohranjanje zgodovine industrijskih mest bo pripomogla k razvoju turizma na višji ravni.

En izmed večjih javnih dogodkov projekta bo tudi Bienale industrijske umetnosti, potujoča razstava del priznanih umetnikov, ki se bo zvrstila med vsemi vključenimi lokacijami, tudi v Trbovljah. Prav tako pa bo Bienale industrijske umetnosti leta 2020 del Evropske prestolnice kulture, ki jo izvajajo Reka, Labin in Pula.

Print Friendly, PDF & Email