Doma Aktualno Urejanje centra Radeč se nadaljuje tudi letos

Urejanje centra Radeč se nadaljuje tudi letos

Najbolj odmeven projekt lanskega leta, je po besedah radeškega župana Tomaža Režuna vsekakor ureditev varne poti v šolo.

Projekt je izhajal iz dolgoletnih želja po izboljšanju dostopa do radeškega šolskega okoliša, zajemal pa je celostno ureditev območja pod osnovno šolo. Nova ureditev omogoča varnejšo pot otrokom, ki obiskujejo Osnovno šolo Marjana Nemca, obenem pa je sedaj razbremenjeno območje za pokopališčem.

V okviru izvedbe projekta so porušili objekta Svoboda in Mladinski klub, zgradili novo stopnišče do šole, parkirišče s čakališčem na šolske kombije, krožišče, zeleni otok, avtobusno postajališče ter uredili parkirišča na Gledališki ulici. V omenjenem projektu je bila izvedena še ureditev odcepa proti Krakovem ter cestne površine, zelene površine in obstoječi komunalni vodi vključno z razsvetljavo. “Območje v centru Radeč ima tako sedaj popolnoma novo podobo” pravijo na občini.

Zgodba urejanja centra Radeč pa se bo nadaljevala tudi letos, nam zaupa Režun. Od novourejenega dela pod šolo nadaljujejo delo proti Zdravstvenem domu, kjer bodo leto uredili okolico doma, vključno s parkirišči in zunanjim atrijem. Projekt bo izveden v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radeče, ki bo vložil lastna sredstva, nekaj bo primaknila tudi občina. Koliko, bo znano po pripravi projekta in izbiri izvajalcev.

Print Friendly, PDF & Email