Doma 1+1=2 Urška Velikonja koncertirala na flavti

Urška Velikonja koncertirala na flavti

Glasbena šola Hrastnik letos obeležuje 65 let vzgojno izobraževalnega delovanja na področju glasbe in plesa. Veliko mladih se odloči za nadaljevanje šolanja s svojim inštrumentom ali na teoretsko pedagoškem oddelku na srednji in visoki stopnji.

Nadarjena mlada flavtistka Urška Velikonja v tem šolskem letu zaključuje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in veseli smo bili njene pobude, da zaigra koncert na odru »prve« Glasbene šole Hrastnik, ki jo je obiskovala do leta 2005 do 2014. Vsa leta je bila odlična učenka, tudi dobitnica najvišjih šolskih priznanj »Zlati ključ« in najboljša učenka šole.

Uspešno je nadaljevala tudi na srednji stopnji, kjer se je poleg flavte izpopolnjevala tudi na klavirju. Za predmaturitetni recital je skupaj s profesorico flavte Natašo Paklar izbrala zahteven program iz klasične in sodobne literature, skladateljev P. E. Bacha, A. Makovca, J .Donjona, F. Deviennea, P.Gauberta. S korepetitorjem Tadejem Horvatom sta v dvorani ustvarila čudovit glasbeni večer.

Print Friendly, PDF & Email