Doma Šport Uspešni na mednarodnem mitingu

Uspešni na mednarodnem mitingu

V vročem poletnem vremenu je v soboto na Kamniškem bazenu »Pod skalco« potekalo plavalno tekmovanje, ki je privabilo preko tristo nastopajočih vseh starostnih kategorij. Organizator PK Kamnik, je poleg sedemnajstih slovenskih klubov, privabil tudi klub iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Trboveljski plavalci so se letos udeležili mitinga z dvema dekletoma in enim fantom. Taj Zupančič, Mojca Oberžan in Ariana Agrež so zastopali barve PK Rudar. V svojih nastopih so odlično opravili svoje poslanstvo, pri tem popravljali svoje najboljše rezultate in si priborili lepo bero odličij.

Taj, je v svojih štirih nastopih osvojil sedmo mesto v finalu na 50 metrov prsno, dva peta mesta na 100 metrov prosto in 50 metrov delfin, medtem, ko je na 100 metrov prsno osvojil bronasto odličje.

Ariana in Mojca sta vse svoje nastope zaključili na stopničkah. V dopoldanskih nastopih na 100 metrov prsno in 100 metrov prosto je Ariana obakrat osvojila bron. Mojca je na 100 metrov prosto zasedla drugo mesto, medtem, ko je na 100 metrov delfin osvojila zlato.

V popoldanskih finalih, kjer je nastopilo le osem najhitrejših po kategorijah, sta skupaj nastopili v disciplini 50 delfin. V klubskem dvoboju,  je Ariana za tri desetinke prehitela Mojco in osvojila prvo, Mojca pa drugo mesto. S srebrom na 50 metrov prsno, je Ariana zaključila svojo bero medalj, medtem, ko je Mojca svojo zbirko obogatila še z zlatom na 50 metrov prosto.

Naslednji vikend pa čaka plavalce še zadnja tekma pred državnimi prvenstvi, to je mednarodni miting za pokal Kopra.

Print Friendly, PDF & Email