Doma 1+1=2 Usposabljanje v Španiji

Usposabljanje v Španiji

Na Tenerife, na opravljanje praktičnega usposabljanja z delom (PUD), se je v drugi polovici oktobra odpravilo 16 dijakov gastronomskega , ekonomskega in trgovskega programa in dve profesorici.  To je za dijake Srednje šole Zagorje že drugič v tem letu.

Dijaki so opravljali delo v gostinskih obratih v kuhinji in strežbi. 2 dijaka sta pridobivala nove izkušnje, ki jih bosta uporabila na tekmovanju GTZ. 5 od 7-ih dijakov gastronomije je bilo ob koncu, s strani mentorjev, ocenjenih s samimi najvišjimi ocenami, 4 dijakom so mentorji v svojih restavracijah takoj ponudili možnost zaposlitve. Dijaki so v delu uživali, spoznavali nove jedi, načine priprave in stregli široki narodnostno obarvani paleti turistov.

Trgovci in ekonomski tehniki so dneve preživljali na tečaju spletnega marketinga, kjer so spoznavali nove pristope v prodaji in se urili v oblikovanju gostinske ponudbe s sodobnimi računalniškimi programi, kar bodo s pridom izkoristili pri pouku in kasneje na delovnih mestih. Tudi z njihovim delom so bili mentorji zelo zadovoljni, dijaki pa so bili kar malce žalostni, ko so zaključili z usposabljanjem.

Seveda dijaki niso samo delali. Prosti čas so imeli zapolnjen z dvema ekskurzijama. Ogledali so si etnološko tenerifsko vas in se povzpeli na še delujoči vulkan El Teide. En cel dan pa so uživali v najbolj urejenem in enem največjih živalskih vrtov v Evropi. Preostanek prostega časa so namenili raziskovanju mesta Puerto De La Cruiz, nakupovanju spominkov, nepozabno pa je bilo tudi kopanje v valovih bučečega Atlantika.
Dijaki so ponovno dokazali, da so meje samo v glavah. Z močno željo, delavnostjo in ob podpori šole lahko presežejo sami sebe.

Print Friendly, PDF & Email