Doma Šport V derbiju proti Ajdovščini zaslužena zmaga Zagorja

V derbiju proti Ajdovščini zaslužena zmaga Zagorja

V športni dvorani v Zagorju se je odigrala tekma, ki si jo bomo zapomnili tudi po najmanjšem številu zadetkov na tekmi v zadnjih letih.

RK Zagorje : ŽRK Mlinotest Ajdovščina 15:13 (9:8)
Sodnika: Matic Romih; Tomaž Kržan

Zagorje: Zubak, Privšek 3, Baruca 2, Strmljan, Rebolj 4, Borišek, Skrinjar, Perič A. (11 obramb), Hren, Vrbnjak 3, Ljepoja 3, Cilenšek, Prašnikar, Perič I.
Trener: Bojan Voglar

Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Rudman 1, Svetik 1, Brecelj, Jurič 1, Petkovič(6 obramb), Fegic, Čajko2, Pipan, Sanabor, Ferfolja 2, Bytyqi 2, Zelnik, Perazić 1, Pejović1.
Trener: Aleksander Lapajne

Sedemmetrovke: Zagorje (1/1), Ajdovščina (/2)

Že pred tekmo se je vedelo, da bo to trda, borbena in zanimiva tekma saj bosta igrali tretje in četrto uvrščeni ekipi v državnem prvenstvu. Primorkam je bila potrebna zmaga, da ostanejo v borbi za uvrstitev v končnico za prvaka.

Gostje so tekmo začele z obrambo 3:3 in s tem napovedale, da si v Zagorju želijo samo zmago. Zagorjankam igra v napadu ni stekla. Gostje so zato povedle v 9 minuti 0:3. Zagorjanke so se le vrnile in v 14 minuti z golom Rebolje izid izenačile na 4:4. In že v naslednjem napadu so z lepo akcijo z golom iz desnega krila Baruce povedle 5:4. Še naprej se je na igrišču odvija velika borba. Če sta ekipi blesteli v obrambi pa igra v napadu ni postregla z veliko zadetki. K temu sta tudi prispevali obe vratarki Peričeva(Zagorje) z 11 obrambami na koncu tekme in Petkovičeva(Ajdovščina) z 6 obrambami. Prvi polčas se je končal z minimalni vodstvo Zagorja z 9:8.

Tudi v drugem polčasu se je na igrišču bila bitka za vsako žogo. Vendar so Zagorjanke le uspele v 42 minuti povesti 12:8 z golom Ljepoje in potem to razliko z veliko mere borbenosti in velike želje uspele na koncu zmagati z 15:13.

Z to zmago so si Zagorjanke zagotovile drugo mesto v ligi za prvaka, ki se prične 7. aprila.

Zagorska ekipa mora do konca rednega dela odigrati še prestavljeno tekmo z Ž.R.U.D Koprom. Tekma bo v sredo, 28.3.2018 ob 20 uri.

Print Friendly, PDF & Email