Doma Šport V derbiju točki zasluženo ostali doma

V derbiju točki zasluženo ostali doma

1.B.DRL – 20.krog

RK Dol TKI Hrastnik – RD Rudar Trbovlje 29:18 (13:7)

Dol pri Hrastniku – 17.03.2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 600. Sodnika Palačkovič Mirko in Backovič Ozren

DOL; Seme, Kos, Golec; Brilej 3, Klepej 3, Ajdari 2(1), Moljk,Zobarič, Pintar 6, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 2, Cigler 4, Ramič 5, Ribič 2, Simončič 2. Trener Aleš Sirk

RUDAR: Radulovič, Škrabar, Žibert; Gjerek 2, Sendelbah, Kozinc 1, Novak-Urh, Frece, Kocijančič, Hočevar 2, Bučar 1, Deković, Žagar 1, Lenart, Setnikar 5, Kozole 6(1). Trener Jaka Keše

Sedemmetrovke:1(1); 2(1)

Izključitve: 6 minut; 10 minut

Sobotni deževni večer navijačev Rudarja in Dola ni odvrnil od prihajajočega spektakla v dvorani Dolanka. Polne tribune kot že dolgo ne, tako Dolanov, kot Trboveljčanov, so bila odlična kulisa že pred začetkom dvoboja večnih tekmecev.

Navijači obeh moštev so se tudi tokrat izkazali in ob bučnem spremljanju tekme, navijali športno in korektno. Že pred samim dvobojem je bilo zanimanje za tekmo izjemno, in čeprav so domačini bili v tej tekmi papirni favoriti, pa so takšne tekme lokalnih rivalov vselej začinjene s še dodatnim nabojem, kjer zmagovalec še zdaleč ni že vnaprej določen.

Če je bila tekma v prvem delu sezone v Polaju zelo izenačena in do konca negotova, pa so tokrat dolski rokometaši že takoj na začetku zagospodarili na igrišču. Svojo rezultatsko prednost so večali z vsakim napadom. Odlično je tokrat delovala leva stran dolskega napada, kjer je hitri Jasmin Ramič uspešno zaključeval akcije.V 11.minuti so domači vodili 5:2, v zaključkih 1.polčasa pa so z zadetkom najboljšega domačega strelca na tej tekmi, Roka Pintarja, uspeli povesti 12:6.

Goste je v igri v tem delu srečanja držal Rok Kozole, ki je do 21.minute dosegel 4 zadetke, potem pa se je gostov povsem ustavilo. V teh kriznih gostujočih trenutkih je eno od svojih najboljših predstav uprizoril domači vratar Žiga Seme, ki je uspešno zaustavljal nemočne poskuse Rudarjevih igralcev in bil po koncu tekme s 16 obrambami najzaslužnejši za prepričljivo zmago. Za piko na i odlične igre dolskih rokometašev v prvem polčasu, pa je postavil Luka Cigler, ki je že ob izteku igralnega časa, uspel z devetmetrske črte premagati gostujočega vratarja in s tem tudi postavil izzid 1.polčasa – 13:7.

Tudi v nadaljevanju tekme, se razmerje moči na igrišču ni  spremenilo. Domači so še naprej uspešno zaključevali svoje akcije. Preko razpoloženega Roka Pintarja, so imeli v 47.minuti že devet zadetkov prednosti, (21:12) Gostujoče napade je še pred 6-metrsko črto zaustavljala robustna domača obramba s Tomažem Ribičem in Gregorjem Klepejem v prvi vrsti ter še vedno zbranim Žigom Semetom v vratih.

Gostje so v zaključku še poizkušali vsaj zmanjšati visoko domačo prednost, a je vse ostalo le na poskusih. Zadnjih 10.minut sta oba trenerja, Jaka Keše in domači Aleš Sirk, v igro poslala še igralce s klopi, ki na takih tekmah igrajo manj, da tudi oni okusijo vsaj delček žara derbija.

Veselje po končani tekmi je bilo razumljivo večje na domači strani, gostom pa čestitke za borbeno in korektno igro. V naslednjem krogu, 24.marca so Dolani zopet gostitelji. V Dolanko prihaja Črnomelj, Rudar pa v Polaju gosti Krim – Olimpijo.

Print Friendly, PDF & Email