Doma Aktualno V Dolanki se bo to soboto trlo rokometašev

V Dolanki se bo to soboto trlo rokometašev

Dol pri Hrastniku je bil od nekdaj rokometna vas, saj začetki delovanja domačega rokometnega kluba segajo v leto 1982, ko je bil ustanovljen, sicer pa se je rokomet igral že veliko let prej.

Velik razcvet je prišel z izgradnjo dvorane Dolanka. Ta bo v soboto gostila Dan rokometa, na katerem organizatorji pričakujejo okrog 150 otrok na parketu, vključno s člani in veterani pa kar blizu dvesto.

Nadejajo se velikega števila obiskovalcev, v dopoldanskih urah predvsem staršev otrok, ki bodo stopili na parket, kot pretekla leta pa računajo, da bodo tribune tudi dobro zasedene v  popoldanskih urah, ko se bodo pomerile veteranske in članske ekipe domačinov in sosedov iz Trbovelj. Tako sobotni Dan rokometa kot tudi vse ostale dogodke, ki jih organizira Rokometni klub Dol TKI Hrastnik, pripravijo prostovoljci, ki delujejo v upravnem odboru kluba, na pomoč pa jim vedno priskočijo še starši otrok in ostali prijatelji. Za izpeljavo sobotnega dogodka bo tako poskrbelo približno petnajst ljudi.

“Seveda je namen dogodka tudi v tem, da se rokometni delavci, igralci, starši in ostali obiskovalci nekoliko podružimo ter spregovorimo nekaj besed, za kar sicer vedno primanjkuje časa,” je povedal Jure Zdovc, predstavnik organizatorjev.

Že osmi Dan dolskega rokometa

V RK Dol TKI Hrastnik se za žogo podi slabih 100 otrok v vseh kategorijah mlajših selekcij, poleg tega imajo člansko ekipo,
ki trenutno nastopa v 1.B državni rokometni ligi, lahko pa se pohvalijo tudi s tem, da so kot ena izmed najmanjših vasi na rokometnem zemljevidu Slovenije v dveh sezonah nastopali v elitni slovenski rokometni ligi, na kar so še posebej ponosni. Radi se pohvalijo tudi z njihovim mednarodnim turnirjem v mini rokometu, Zasavje Handball Cup, ki velja za enega izmed največjih in najstarejših turnirjev pri nas, ki ga bodo v maju pripravili že 21-ič. “Skozi zgodovino turnirja so k nam prihajale tudi ekipe iz Hrvaške, BiH, Avstrije,…”opisuje raznolikost njihovih športnih prijateljev in gostov Zdovc.

Že od malega okuženi z rokometom

Vsako leto se v dolsko šolo rokometa vpiše tudi veliko število novih otrok. K vpisu so otroci vabljeni skozi celotno leto.
“Kot vidite, je rokomet trdno zasidran v srca Dolanov in širše okolice,” zaključi rokometni navdušenec in povabi k udeležbi na dolski praznik rokometa ta konec tedna.

ČASOVNICA, 25. januar 2020

ob 10. uri – RK DOL TKI HRASTNIK: MRD DOBOVA (prijateljska tekma)

ob 10.50 –  mini rokomet

ob 11.38 – ROKOZAVRI

ob 11.50 – mini rokomet

ob 12.38 – ROKOZAVRI

ob 14. uri – RK DOL TKI HRASTNIK : RD BUTAN IZOLA (kadeti, prijateljska tekma)

ob 16. uri – RK DOL TKI HRASTNIK : DRŠ SOVIČ (MDA, državno prvenstvo)

ob 17.15 – VETERANI DOL : VETERANI RUDAR

ob 19. uri – RK DOL TKI HRASTNIK : RD RUDAR TRBOVLJE (člani, prijateljska tekma)

Praznik dolskega rokometa

 

Print Friendly, PDF & Email