Doma Aktualno V ETI-ju obljubili: nove pogodbe, večjo plačo

V ETI-ju obljubili: nove pogodbe, večjo plačo

ETI: Prenovili plačni sistem tako, da bodo motivirali vse zaposlene, ne le tiste z najnižjimi dohodki.

Koncern ETI je letos dobro posloval, pojasnjuje odločitev družbe Melita Klemen, saj imajo po prvih devetih mesecih za 9 odstotkov več prihodkov kot lani, precej večji je tudi dobiček. Zato so se odločili, da motivirajo zaposlene s povišanjem plač.

Povod za prenovo plačnega sistema je bil sicer predvsem spremenjen zakon o minimalni plači, predvsem izločitev vseh vrst dodatkov iz obračuna le te. Cilj je bil, da se plače v naslednjem letu dvignejo vsem, “saj bi morebitna povečana uravnilovka negativno vplivala na motivacijo večine zaposlenih”.

Povprečni dvig plače bo tako več kot 10 odstoten. ETI bo vpliv dviga plač nadomestil z dodatnimi investicijami v tehnološko opremo, optimizacijo poslovnih procesov in selitvijo manj donosnih programov v tujino.

Da bi si lažje predstavljali, kaj to za posameznega zaposlenega v podjetju ETI pomeni, smo prosili za izračun povprečne plače trenutno in koliko bi oziroma bo povprečen delavec na svoj račun v naslednjem letu dobil več. A so nam odgovorili, da o konkretnih številkah ne morejo govoriti, saj so posamezne plače odvisne od več dejavnikov.

 

Print Friendly, PDF & Email