Doma Aktualno V Hrastniku 2 novi okužbi

V Hrastniku 2 novi okužbi

Zasavje se je včeraj povzpelo na 8 pozitivnih brisov – šest iz Litije, ostala dva iz Hrastnika in Zagorja. Danes pa so rezultati testov odkrili še dve novi okužbi v Hrastniku.

Med včeraj testirani na trboveljski vstopni točki sta bili tudi dve osebi, katerih bris je pokazal bolezen covid19. Gre za starejši osebi iz Hrastnika, ki nista bili na delovnem mestu ali v širšem krogu ljudi. Skupno število potrjenih v Hrastniku je trenutno tri. Z Občine sporočajo še, da starejša občana nista varovanca Doma starejših Hrastnik in dosedanje okužbe med seboj niso povezane.

Župan Marko Funkl je tokrat naslovil še posebno prošnjo svojim občanom: “V teh težkih časih vas v svojem lastnem imenu in v imenu Občine Hrastnik iskreno prosim, da spoštujete vsa navodila, vsi ki lahko, ostanite doma.  Le s skupnim in solidarnim ravnanjem lahko premagamo širjenje virusa. Ob tem se iskreno zahvaljujem vsem, ki se v teh dneh odpravljate v službo in pomagate skupnosti, da lahko normalno deluje. Številni ljudje opravljate herojsko delo! Štab civilne zaščite Občine Hrastnik je v sodelovanju z vsemi ostalimi organizacijami dobro pripravljen na trenutne izzive in zagotavljamo vse potrebno za nemoteno oskrbo vseh sistemov.«

“Kot že ob prvem primeru, ponovno prosimo, spoštujte pravila, ostanite doma in odpravite se le po nujnih opravkih. Le tako bomo nadaljnje širjenje okužbe lahko kar najbolje zajezili” ob tem še dodajo na hrastniški občini.

Dr. Kralj: Organizirali smo se “po vojaško”

Print Friendly, PDF & Email