Doma 1+1=2 V Hrastniku od 130 do 310 evrov štipendije!

V Hrastniku od 130 do 310 evrov štipendije!

V Hrastniku bo največ štipendij iz naslova nižjega socialnega statusa, štipendirali bi radi tudi študenta medicine. 

Včeraj je bil objavljen razpis, s katerim Občina Hrastnik podeljuje štipendije za študente z nižjim socialnim statusom, štipendije za obrtne poklice, podeljujejo pa tudi štipendije za študente s posebnimi potrebami in kadrovske štipendije.

Štipendije so namenjene dijakom, ki se redno šolajo v programih nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja in rednim študentom na dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programih.

Od 130 do 310 evrov štipendije

Kot smo izvedeli na hrastniški občini bo največ štipendij iz naslova nižjega socialnega statusa, 14. Dve bosta namenjeni obrtnim poklicem, ena študentu s posebnimi potrebami in ena kadrovska, študentu ali študentki medicine.

Štipendije se preračunajo iz bruto zajamčene plače – od 15 do 35 odstotkov. Kar v letošnjem letu znaša ob 130 do 310 evrov, na letni ravni pa so v ta namen v občinskem proračunu zagotovili nekaj manj kot 28.000 evrov. Podelili naj bi 18 štipendij.

Najvišja štipendija 310 evrov bo namenjena bodočemu zdravniku, dobrih 150 evrov bodo prejeli tisti z nižjim socialnim statusom in študent s posebnimi potrebami. Znesek 130 evrov je rezerviran za obrtnike.

Dokumentacijo lahko kandidati prevzamejo na vložišču Občine Hrastnik, oziroma na spletni strani Občine Hrastnik – http://bit.ly/2mwQ0U0.

Razpis je do vključno 11. 10. 2019.

Print Friendly, PDF & Email