Doma Aktualno V Hrastniku praznovali

V Hrastniku praznovali

V Hrastniku so praznovali. Na osrednjo proslavo ob občinskem prazniku sta prišla tudi predsednik RS Borut Pahor in minister za javno pravo Rudi Medved.

Posebno nagrado županovo zlato pero najboljšim učencem osnovne šole, ki dosežejo izjemne tekmovalne uspehe na republiški ravni ali so se posebno izkazali med osnovnim šolanjem in ga končali s samimi peticami v vseh letih šolanja je župan Marko Funkl podelil Dominiki Zupan, Brini Tomažič, Hani Sarajli in Maji Avbelj.

Tokrat podelili tudi naziv »častni občan«

Občinski praznik pa je tudi čas, ko se občani s podelitvijo priznanj izkažejo tistim, ki so ime svojega mesta pripeli svojim uspehom. Najprestižnejši naziv častni občan, ki so ga od leta 1998 prejeli le trije občani (Marjan Orožen, Peter Kauzer ml. in dr. Martina Orožen) je tokrat šel v roke Edvardu Vecku, ki je dosegal izjemne uspehe v svetu namiznega tenisa in je bil za svoje uspehe že nagrajen z zlato značko Zveze za telesno kulturo Jugoslavije, prejel je življenjsko priznanje Zaslužni športnik Jugoslavije ter Bloudkovo zlato plaketo. S strani Občine Hrastnik mu je bilo podeljeno posebno priznanje za zasluge na področju športa. Leta 2013 pa je bil sprejet tudi v Hram slovenskih športnih junakov.

Srebrno priznanje Občine Hrastnik so prejele pevke Ženskega pevskega zbora KUD Svoboda Dol pri Hrastniku, ki letos praznujejo okroglo obletnico.

Sandi Simončič, predsednik društva Sožitje je za svojo dolgoletno delo, ki je bilo usmerjeno predvsem v pomoč drugim včeraj prejel bronasto priznanje Občine Hrastnik. Tudi Lidija Kirn svoje poslanstvo nesebično opravlja preko programa Društva upokojencev Hrastnik, zato so jo občani predlagali za dobitnico bronastega priznanja Občine Hrastnik.

Poleg njiju, pa so bron v roke prejeli še člani Prosvetnega društva Čeče-Hrastnik, ki letos praznujejo 50 let obstoja in delovanja.

Print Friendly, PDF & Email