Doma Aktualno V Hrastniku sistem (ne)obveščanje 10 let za časom

V Hrastniku sistem (ne)obveščanje 10 let za časom

“Zakaj nas niste nič obvestili” se je na nas jezil bralec, ki je naletel na cestno zaporo na Brnici, ko se je v začetku tedna zjutraj odpravil v službo.

“Ker tudi mi nismo vedeli”, smo mu iz našega uredništva odgovorili. Tudi nas ni obvestil nihče. Gre za državno cesto v občini Hrastnik in za obveščanje je zadolžena sicer lastnica – država. Je pa v ostalih občinah navada, da obveščajo občine – z željo, da bo obvestili čim več udeležencev v prometu. A to, da v Hrastniku o zapori niso obvestili, niti slučajno ni presenečenje.

Tilen je vesel, da se bo cesta preplastila in bo vožnja posledično lepša, ne more pa razumeti, da ga nihče ni obvestil. “Ali nismo dovolj vredni, da bi nas vsaj obvestili in bi pač vstal prej in šel prej od doma” je razumno vprašal Dolan, ki je zaradi zapore zamudil v službo.

Ne obveščajo ne za državne, ne za lokalne ceste

Tudi občinska cesta proti Goram je trenutno v delu, pa prav tako ni občina obvestila. Tebi nič, meni nič so zaprli cesto. Ignoranco občine pa je dodobra občutila Branka Jovičič, ki skrbi za Planinski dom v Gorah. V sredo so se k njej namenili gosti, ki so rezervirali preko Bookinga. Naleteli so na zaporo ceste, za obvoz niso vedeli, telefoni pa so bili “mrtvi” zaradi udarca strel. Tako so se obrnili in namesto v Gorah prenočili raje v Celju. Toliko o občini prijazni podjetnikom in turistom.

Print Friendly, PDF & Email