Doma 1+1=2 V Hrastniku “vroč” boj za ravnateljski stol

V Hrastniku “vroč” boj za ravnateljski stol

Bajramovič izhaja iz liste župana Marka Funkla, Kmetova pa je bila vidna članica Jeričeve ekipe, predhodnice Liste za našo dolino. Dolančeva je vodja hrastniške šole s prilagojenim programom.

Trem prijavljenim kandidatom – dosedanji ravnateljici Marini Kmet, Nerminu Bajramoviču in Poloni Dolanc je občinski svet dal zeleno luč za kandidaturo. 

Pravo razkritje dela na šoli je bilo na predzadnji občinski seji, ko je Bajramovič (novopečeni učitelj hrastniške šole), ta je tudi občinski svetnik, pojasnil svoje razočaranje nad zastarelim sistemom, ki ga izvajajo na hrastniški šoli. Spomnimo, Bajramovič je eden redkih slovenskih učiteljev, ki je že prvi dan “šole na daljavo” z učenci klepetal preko računalniških ekranov in izvajal strokovne ure.

Učiteljski zbor brez imen in priimkov

Pa je takšno javno sporočilo nekoga zmotilo. Nekoga, ki se kliče učiteljski zbor. Učiteljski zbor – kdo v resnici je to, nam na šoli ni uspelo izvedeti – ravnateljica je zapisala le, da so to strokovni delavci šole. Ti neimenovani učitelji, če to sploh drži, se niso podpisali ne z imenom, ne priimkom, so pa poslali pismo občini in občinskemu svetu – kako globoko so razočarani nad kritiko učitelja Nermina Bajramoviča, ki je “posegel v njihovo strokovnosti”. Po pismu se je ta na zadnji seji opravičil, češ da je bila napačno razumljen, in dodal pojasnilo, da njegova kritika ni letela na strokovnost učiteljev, temveč na slabo vodenje in sistem.

Kmetova odstopila, a si naslednji dan premislila

Pa se na tem mestu zgodba še ne konča. Naši neuradni viri so nam povedali, da je bilo burno tudi na predstavitvi kandidatov učiteljem. Kmetova je pred vsemi hrastniškimi učitelji povedala, da od kandidature odstopa. Menda naj bi jo zmotilo, da je veliko učiteljev bolj na strani Dolančeve kot njeni. Ker pa je odstop potrebno podati pisno, tega naslednji dan ni storila. Tudi na naše vprašanje, ali je odstopila ali ne, ni želela komentirati: “Razpis za ravnatelja/ravnateljico še ni zaključen, zato postopka ne bom komentirala.” je zapisala.

Ta teden bo padla odločitev, kdo od treh kandidatov je primeren za ravnatelja osnovne šole v Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku. Starši in otroci pa si lahko želijo le, da kdorkoli bo, bo šolo peljal v korak s časom.

Trboveljčani 37,75 evrov manj za delovne zvezke kot Hrastničani

Print Friendly, PDF & Email