Doma 1+1=2 V katerih vrtcih bo mest za vse otroke zmanjkalo?

V katerih vrtcih bo mest za vse otroke zmanjkalo?

Običajno so v marcu potekali vpisi otrok v vrtec. Ker je letos epidemija postavila vse na glavo, so se tudi informacije o vpisih prenesle v začetek junija, v Zagorju celo na konec tega meseca. 

V trboveljski vrtec jeseni 538 otrok

Vrtec Trbovlje bo z novim vrtčevskim letom obiskovalo 538 otrok. Razporedili so jih v 29 oddelkov v 4 enote in 2 oddelka na OŠ Alojz Hohkraut, še vedno pa bo vzgojiteljica prisotna tudi na Pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje.

Največ otrok bo v enoti Pikapolonica (166), najmanj pa na OŠ Alojza Hohkrauta, kjer bo septembra vstopilo 46 otrok.

Glede na starost otrok je daleč največ tistih v drugem starostnem obdobju – 420, 112 pa v prvem starostnem obdobju. Šest je vpisanih v razvojni oddelek.

Kot nam še zaupa ravnateljica Daša Bokal na čakalni listi za novo vrtčevsko leto ostaja 7 otrok. Je pa ostalo še 5 prostih mest za najstarejše otroke.

Vsi vpisani otroci v Hrastniku bodo dobili mesto v vrtcu

V Hrastniku je v naslednje vrtčevsko leto vpisanih 301 otrok. V enoti Dolinca bodo izoblikovali 7 oddelkov, od tega 4 za najmlajše in 3 oddelke drugega starostnega obdobja.

V enoti Sonček bodo tri skupine – en kombiniran oddelek ter dva oddelka drugega starostnega obdobja. Še en oddelek najstarejših vrtčevskih otrok bo s septembrom deloval na osnovni šoli, na enoti Lučka na Dolu pri Hrastniku pa so pripravili prostor za 4 oddelke od najmlajših do najstarejših, en oddelek bo kombiniran.

Vsi vpisani otroci, ki bodo septembra dopolnili vsaj 11 mesecev, bodo v Hrastniku dobili svoj prostor v vrtcu, je pojasnila ravnateljica Maja Petan Majcen.

Komisija bo odločala prihodnji teden

Med zadnjimi so z vpisi začeli v Zagorju, zato, kot pojasni ravnateljica Darja Rakovič, vloge s strani komisije še niso bile obravnavane – bodo v prihodnjem tednu. Trenutno razen podatka na novo vpisanih – 178 oddanih vlog, v zagorskem vrtcu še ni znano kakšne skupine bodo izoblikovali. Je pa že sedaj jasno, da ne bodo sprejeti vsi otroci, saj naj bi od 182 šoloobveznih otrok imeli okvirno 20 odlogov šolanja.

Print Friendly, PDF & Email