Doma Zasavsko V kino po nova znanja

V kino po nova znanja

Fascinantno, neverjetno, navdušujoče … so bili vtisi gledalcev filma Družina, ki je nastal pod režisersko taktirko Roka Bička. Da je bila dopoldanska kino predstava 21. marca tudi priložnost za učenje in druženje sta moči združila Večgeneracijski center Zasavje in Delavski dom Trbovlje in omogočila ogled brezplačno.

Film prikazuje 10-letno obdobje fanta Mateja, ki je rojen v družino oseb s posebnimi potrebami v bližini Novega mesta. Film Družina je začel nastajati kot kratki dokumentarni film, kasneje pa je nastal istoimenski celovečerec.

Po ogledu filma je sledil pogovor, ki ga je vodil Aleš Gulič Leko z gostoma Matejo Ocepek iz Zasavske ljudske univerze in Maticem Muncem, psihologom in borcem za človekove pravice. Gospod Munc je osvetlil in razložil določene prizore in odločitve glavnega junaka skozi prizmo pogleda socialne perspektive in človekove vloge v družbi. V skupini je stekla izredno zanimiva diskusija, ki je bila daljša od predvidenega časovnega okvirja. Ker je vsebina filma na vse prisotne pustila res močan vtis so se udeleženci pogovarjali še potem ko so odhajali domov.

Print Friendly, PDF & Email