Doma Aktualno V Kisovcu ujeli voznika pod vplivom drog

V Kisovcu ujeli voznika pod vplivom drog

Fotografija je simbolična.

Včeraj popoldan so policisti na območju Kisovca mladoletni občanki zasegli kovinski mlinček, v katerem so bili delci posušene neznane suhe rastline zelene barve. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, bodo zaseženi predmeti poslani v analizo in bo v
primeru ugotovitve, da gre za prepovedano snov zoper kršiteljico vložen obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

V Kisovcu so imeli policisti pri izvajanju nadzora cestnega prometa v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil zaradi zaradi suma, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih drog odrejen hitri test DrugWipe na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina za nadaljnjo toksikološko preiskavo, prav tako pa mu je bilo skladno z določili Zakona o prekrških začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku z vložitvijo obdolžilnega predloga na pristojno Okrajno sodišče.

‘Sumljiva’ oseba ponujala dobavo elektrike

Na območju Borovaka pri Podkumu so bili policisti s strani anonimne osebe obveščeni, da je občan po asfaltirani lokalni cesti opravljal vleko hlodov. Zaradi suma storitve prekrška opredeljenega v Zakonu o cestah policisti zbirajo nadaljnja obvestila.

V Zagorju so bili s strani občana obveščeni o ‘sumljivi’ osebi, ki je občanu ponujala dobavo
električne energije kot zastopnik distributerja električne energije pravne osebe. Policisti v zvezi naznanila občana še zbirajo potrebna obvestila.

Policisti občane opozarjajo na izvajanje samozaščitnih ukrepov. Od tovrstnih oseb naj zahtevajo pisne podatke oziroma vidno identifikacijo, za koga in na kakšen način je zastopnik, in se pred podpisi pogodb ali aneksov prepričajo o verodostojnosti ponujenih storitev.

Trčil in pobegnil

Trboveljski policisti so včeraj ob 20. uri obravnavali prometno nesrečo, kjer je povzročitelj z osebnim vozilom vozil po nasprotni strani in trčil v osebni avto oškodovanca. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Hrastniški policisti so bili včeraj ob 14.25 obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Dolu pri Hrastniku. V nesreči je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali, nastalo je za okoli 300 evrov materialne škode.

Print Friendly, PDF & Email