Doma Aktualno V Odelu s strastjo novim izzivom naproti

V Odelu s strastjo novim izzivom naproti

Odelo je proizvajalec visokokakovostnih luči v avtomobilski industriji in v sinergiji s kupci oblikuje, razvija in ustvarja zadnje luči za avtomobile tako imenovanega premium razreda kot so Porsche, Audi, Mercedes-Benz, BMW ipd.

Podjetje z ekipo več kot 1450 zaposlenih v Preboldu deluje že celo desetletje in je del skupine odelo z glavnim sedežem v Stuttgartu v Nemčiji, ki pa je v stoodstotni lasti družine Bayraktar iz Istanbula v Turčiji.

Mednarodno prepoznavni uspehi podjetja

Celotno delovanje podjetja odelo temelji na principu vitke proizvodnje, dokaz uspešnosti pa so številne nagrade s katerimi se ponašajo. Med drugim so bili v letu 2017 prejemniki nagrade TPM »Total Productive Maintenance Award« kot najboljše TPM podjetje leta 2017 v kategoriji mednarodnih podjetij. Prejeli so priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost, nagrado za »Automotive Lean Production Award« in so nosilci certifikata modela odličnosti EFQM. V letu 2016 jim je bila podeljena mednarodna logistična nagrada »elogistics award« in Nagrada nemškega gospodarstva 2016.

Vodilni na področju inovacij

Inovacije in novosti so dokaz, da ekipa odela, ki skrbi za nenehen razvoj in napredek nikoli ne počiva. Podjetje odelo je namreč kot prvi dobavitelj v avtomobilski industriji razvilo tehnologijo OLED za zadnje luči in omogočilo serijsko proizvodnjo. Doslej je bila organska tehnologija predstavljena zgolj v prototipih avtomobilskih luči. Svetlobne in oblikovne učinke diod OLED, ki jih proizvaja odelo pa lahko občudujete na vozilu BMW M4 GTS.

Srce odela so ljudje

Srčnost in predanost sta ključni sestavini uspeha, zadovoljni zaposleni pa nezamenljiva spremenljivka v enačbi vztrajnega doseganja zastavljenih ciljev. Zato sicer visoke standarde dela v proizvodnji, redno dopolnjujejo še dodatne aktivnosti, namenjene bolj sproščenim trenutkom preživljanja skupnega časa na delovnem mestu. S številnimi dogodki kot so Dan odprtih vrat, poletne športne igre, praznovanje osvojenih priznanj, s posluhom za lokalno okolje ter s sodelovanjem z lokalnimi društvi in združenji, pa daje odelo Slovenija tudi pomemben prispevek k oblikovanju svojevrstne podobe kraja in celotne Savinjske doline.

Že slogan podjetja odelo »Luči navdahnemo s čustvi« obljublja izkušnjo, ki presega okvirje povprečja. Številne nagrade, uspehi in zadovoljni kupci pa so le potrditev, da se podjetje odelo uspešno umešča na svetovni zemljevid napredka in razvoja.

Print Friendly, PDF & Email