Doma Aktualno V pičlih štirih urah podjetniki zbrali za dva respiratorja

V pičlih štirih urah podjetniki zbrali za dva respiratorja

Takoj po izbruhu epidemije zaradi Coronavirusa je trboveljsko podjetje Dewesoft izkoristito svoje poslovne povezave na Kitajskem in naročilo respirator – torej napravo, ki pomaga pri dihanju. Pljučnica z oteženim dihanjem je namreč en najpogostejših zapletov pri bolezni covid19.

Za nakup drugega respiratorja so se sprva odločile vse tri zasavske občine, potem pa so v kup stopili zasavski gospodarstveniki in breme občin prenesli nase. V pičlih štirih urah so tako zasavska podjetja in podjetniki zbrali dovolj za oba respiratorja in še dodatnih 6000 kosov mask KN95.

»S to donacijo smo želeli podpreti lokalno bolnišnico, kot tudi Občine v njenem poslanstvu vsakodnevne skrbi za Občane, ki so brez njihove pomoči nemočni« je v imenu vseh donatorjev povedal Andrej Orožen iz Dewesofta, ki se je skupaj s kolegi povezal z še enim herojem iz kitajske naveze. Jacky Wang je direktor podjetja Dewesoft v Pekingu na Kitajskem. Če kdo, prav on dobro ve, kaj trenutno preživljamo in on je poiskal proizvajalce medicinske opreme in respiratorja, ki bosta danes že lahko služila svojemu namenu v trboveljski bolnišnici spravil na letalo proti Sloveniji.

Pobudniki akcije so bili Dewesoft, županja in župana občin Trbovlje, Zagorje in Hrastnik, donatorji pa so: Dewesoft, Eti elektroelement, Steklarna Hrastnik, Rudis, AGM Nemec, Strips elektrotehnika, Lumenia, Xella porobeton SI, Spectra 9, TKI Hrastnik, Chipolo, Solton, Avtohiša Malgaj, Malgaj d.o.o., Tevel, Mobilis, Kovit projekt, Prototip CC, JE & GR, Delta T, Romss in TIM pohištvo. Denar so zbrali praktično v enem dnevu. Oba respiratorja in maske bodo vodstvu Splošne bolnišnice Trbovlje predali v ponedeljek.

Naši kolegi na Kitajskem vedo, kaj preživljamo. Na Kitajskem lahko poiščejo povezave s proizvajalci medicinske opreme in to s pridom izkoriščamo. Naj omenim še ime heroja na drugi strani slovensko kitajske naveze. To je Jacky Wang, direktor našega kitajskega Dewesofta v Pekingu. Ko bo vse mimo, mu bomo predstavili, komu vse je s tem, kar sedaj počne, pomagal.

Print Friendly, PDF & Email