Doma 1+1=2 V praznični december z dobrodelnostjo

V praznični december z dobrodelnostjo

V Delavskem domu Trbovlje so učenci in zaposleni prejšnji teden OŠ Ivana Cankarja pričarali dobrodelnost s kulturno-zgodovinsko poslastico. S prireditvijo Slovenska beseda je beseda praznika, petja in vriskanja, so nam pokazali, da se mladi še vedno lahko navdušijo nad starimi slovenskimi običaji. S plesom, petjem in recitacijo so se poklonili zgodovini šole ter pozdravili njeno prihodnost.

Dobrodelnost ZA učence.

Pred prireditvijo je potekal dobrodelni sejem, kjer so si obiskovalci lahko ogledali in kupili različne unikatne izdelke, te so učenci izdelali sami, vse od sladkih piškotov, voščilnic pa do božičnih venčkov. Izkupiček  bo šel v šolski sklad, saj na Cankarjevi šoli svojim učencem nuditi bolj raznolike, kvalitetnejše in enakopravne možnosti izobrazbe.

Zakaj spodbujati dobrodelnost pri otrocih?

»Da se ne zavedajo samo lastnih potreb, pač pa da so pomembne tudi potrebe drugih in da si vsi otroci  oziroma ljudje ne morejo privoščiti tistih osnovnih stvari, ki si jih nekdo drug lahko,« je ob zaključku prireditve dejala ravnateljica šole Mojca Lazar Doberlet.

Avtor: Kaja Čop

Print Friendly, PDF & Email