Doma Aktualno V Radečah sedmič potopili penino

V Radečah sedmič potopili penino

Na pomolu ob Savi so danes kmalu po 11. uri potopili 300 steklenic penine vinske kleti Mastnak, ki nato v reki zorijo eno leto in se kot penina Valvasor Savus seveda ponudijo na trg-najpogosteje kot poslovno oziroma protokalarno darilo.

Kulturno-družabni dogodek je na sončno dopoldne privabil številne politične predstavnike, gospodarstvenike in kot je opaziti, vsako leto tudi več domačinov. Pri potopu so bili navzoči radeški župan Tomaž Režun s podžupanom Janezom Prešičkom, sevniški vinar Zdravko Mastnak, gosta iz krogov smučarskega skakalnega športa in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Matjaž Han.

V duhu športa – smučarskih skokov

Pri razmišljanju glede letošnjega povabila gostom je Občina Radeče šla gorvodno po Savi, vse do njenega izvira Zelenci v Podkorenu, le streljaj od našega nacionalnega ponosa, planiške velikanke. Tako sta se potopa penine udeležila Primož Ulaga, ki je kot prvi slovenski tekmovalec (tedaj še pod jugoslovansko zastavo) uspel zmagati na tekmi za Svetovni pokal v smučarskih skokih, in Zdenka Norčič, soproga prav tako smučarskega skakalca in tudi trenerja, Bogdana Norčiča.

Predbožično druženje ob klapskih melodijah in z dobrodelno noto

Slavnostni potop stekelnic penine je spremljala tudi glasba, za katero so poskrbeli člani Klape Skala, kateri so se sicer odrekli ponujenemu honorarju za nastop.

Namesto tega so znesek v višini 400 evrov namenili Planinskemu društvu Radeče za namen realizacije projekta plezalne stene, za kar bo potrebnih kar okoli 30 tisočakov. Sicer dogodek ni prvič dobrodelen, saj so v preteklosti že namenjali denar projektu Botrstvu, pa tudi eni od socialno šibkejših družin radeškega območja.

 

Print Friendly, PDF & Email