Doma Aktualno V temi, brez kresničke hodil ob cesti in dobil kazen

V temi, brez kresničke hodil ob cesti in dobil kazen

Fotografija je simbolična

V petek so hrastniški policisti ob 11.38 uri v cestnem prometu kontrolirali voznika kolesa z motorjem, za katerega so v postopku ugotovili, da ima predelano kolo z motorjem, zato bo vozniku izdan plačilni nalog.

V soboto ob 01.28 uri so policisti iz Hrastnika imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Ob 6. uri v soboto ponoči so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem prometnem pasu. V nesreči je nastalo za okoli 800 evrov materialne škode, povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Danes ponoči ob 00.56 uri so policisti obravnavali tatvino iz osebnega vozila na območju Zagorja. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 100 evrov.

Policijsko postajo Zagorje je obiskala občanka, ki je v bližini tržnice v Zagorju izgubila kontaktni ključ osebnega vozila znamke Mercedes-Benz. Najditelja pozivajo, da obvesti Policijo na št. 113 ali 03 56 83 400. lahko pa ključ prinese tudi na PP Zagorje ob Savi ali najbližjo enoto policije.

Prometni dogodek, kjer naj bi voznica pri vzvratni vožnji trčila v sprednji del njenega vozila. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom vozila ugotovili prekršek po 42. členu Zakona o varnosti cestnega prometa in voznici izrekli ustrezen ukrep.

Občanka je na policijski postaji naznanila poskus goljufije preko elektronske pošte. Policisti so sprejeli zapisnik o sprejemu predloga za pregon in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O zadevo bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prijavo občanke o nezanesljivi vožnji vozila na relaciji Litija-Trbovlje so obravnavali policisti in voznika izsledili, zoper njega bo uveden prekrškovni postopek, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

V Zagorju so prejeli prijavo občanke, da se je ustrašila odvezanega psa, ki je bil brez nadzora. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo ukrepali po Zakonu o zaščiti živali.

Policisti so prejeli tudi obvestilo o pešcu, ki je v kraju Izlake hodil ob vozišču, pri sebi pa ni imel kresničke ali svetilke. Pešec je bil izsleden, izrečeno mu je bil ukrep po 84. členu Zakona o varnosti cestnega prometa.

V soboto v dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesreče s telesnimi poškodbami na cesti Sopota-Radeče. Poškodovane osebe so bile odpeljane v SB Celje. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper povzročitelja ustrezen ukrep po Zakonu o varnosti cestnega prometa.

Policisti so bili napoteni na glasno glasbo v naselju Prečna pot, kjer pa kršitve niso zaznali. Prijavitelj je bil anonimen.

Na cesti Litija-Zagorje so obravnavali povoženje kamenja z vozilom. Skladno z določili 4. odstavka 111. člena ZPrCP, so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

V Zagorju je bil pri kontroli cestnega prometa ustavljen voznik osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo osebi zaseženo, zoper voznik sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prijavo povzročitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, kjer je oškodovanec odstopil od pregona kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

Na bankomatu v Kisovcu je bil najden denar. Policisti so denar zavedli v Zapisnik o najdenih stvareh in ga zasegli. Oseba, ki je pozabila denar na bankomatu, naj se zglasi na PP Zagorje ob Savi in lahko svoj denar, ob ustreznem dokaznem postopku, prevzame.

Print Friendly, PDF & Email