Doma Aktualno V toplih majskih dneh že po kolesarski poti v Trbovljah

V toplih majskih dneh že po kolesarski poti v Trbovljah

Občina Trbovlje je v okviru projekta trajnostne mobilnosti pridobila evropska kohezijska sredstva v višini 95.000 evrov, katere bodo uporabili za ureditev kolesarskih površin. Vrednost celotne investicije ocenjujejo okoli 130.000 evrov, preostanek sredstev pa bo zagotovila občina.

Občina naj bi letos umestila kolesarske površine skozi del mesta, kasneje pa skozi celotno mesto. “Kot občina si prizadevamo zagotoviti kolesarjem in vsem udeležencem v prometu varnejšo pot.”

Kolesarska pot tudi za varnost pešcev

Ureditev kolesarskih površin naj bi pripomogla tudi k varnosti pešcev. Ideja umestitve kolesarskih površin je spodbujanje trajnostne mobilnosti v mestu, ob predpostavki, da lahko kolesar zgolj v nekaj minutah prevozi celo trboveljsko dolino. Pobuda »Trbovlje na kolo« bo tako dobila svoj epilog.

Načrtovanje že v prihodnjem tednu

V ponedeljek (23. aprila) se načrtovanje začne, sporočijo z občine, trajalo pa naj bi do sredine maja. Medtem bo spremenjen tudi prometni režim – in sicer polovična zapora na lokalnih cestah od križišča pri Mercatorju do krožišča na Trgu revolucije ter polovična zapora regionalne ceste od krožišča na Trgu revolucije do križišča Kamnikar.

Polovične zapore bodo zgolj ob delovnikih in sobotah. Ob nedeljah in praznikih (27. april, 1. in 2. maj), ko se dela ne bodo izvajala, pa se bodo polovične zapore umaknile in bo cesta normalno prevozna.

Print Friendly, PDF & Email