Doma Aktualno V Trbovljah 230 tisočakov za društva

V Trbovljah 230 tisočakov za društva

Občina Trbovlje je 5. decembra objavila pet javnih razpisov in pozivov s področja družbenih dejavnosti, katerim se bodo v januarju pridružili še štirje.

Preden se bo finančni kolač začel drobiti na koščke, pa na razpisih lahko svojo kandidaturo vložijo organizacije s področij kot so šport, kmetijstvo, veteranske in organizacije, sredstva v obliki nagrad pa lahko prejmejo tudi posamezniki – diplomanti, ki v tem letu oddajo zaključna dela, katerih tema je povezana s trboveljskim okoljem.

Največ za šport

Foto: RD Rudar

V Trbovljah so v letu 2019 sofinancirali dvajset društev, zavodov in združenj. Največ denarja je v iztekajočem se letu Občina Trbovlje namenila za sofinanciranje športnih programov in sicer v  vrednosti 140 tisoč evrov, bodo pa športniki v prihodnjem letu prejeli 11 tisoč evrov manj na skupni ravni.

Sicer je razpoložljiv znesek iz trboveljskega občinskega proračuna za sofinanciranje društev za leto 2020 predviden v višini dobrih 230 tisoč evrov, je sicer razčlenjeno za posamezen razpis, povedal Miran Skobe, vodja Oddelka za finance, proračun in gospodarstvo s trboveljske občinske uprave.

V januarju bodite predstavniki društev pozorni na začetek objav razpisov s področja kulture ter invalidskih in humanitarnih organizacij.

Print Friendly, PDF & Email