Doma Aktualno V Trbovljah ena najboljših bazenskih voda!

V Trbovljah ena najboljših bazenskih voda!

Inštitut za varovanje javnega zdravja redno preverja vzorce bazenskih voda, in po tem, ko je trboveljski bazen (oziroma oba bazena – večji in otroški) na vseh vzorčenjih lani bil negativen za bakterije E. coli, Legionello in Pseudomonas aeruginosa, je enako tudi letos.

Trboveljska kopalnica še eno leto z izjemnimi rezultati

E. coli so tiste bakterije, ki kažejo vsebnost fekalij v vodi – in kot kaže, tega v Trbovljah ni. Kar pa ni mogoče trditi za ostale slovenske bazene, saj so v nekaterih našli ene ali druge naštete bakterije. V Trbovljah lani neustreznih vzorcev – te jemljejo vsaj dvakrat mesečno, ni bilo.

Kako pa letos?

Kljub lepemu vremenu je bilo v zadnjih dneh na bazenu le nekaj posameznikov.

Direktor Zavoda za šport Trbovlje Edvard Bravec nam je pokazal rezultate analiz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, ki pričajo o ustreznosti kopalne vode v Trbovljah. Prisotnosti omenjenih bakterij niso našli in obenem potrdili, da je kopališče primerno za kopanje.

Pregled trboveljskega bazena je poleg analiz kopalne vode, vključeval tudi preverjanje higienskega stanja prostorov, opreme in naprav za pripravo kopalne vode. Prostori kopališča so ustrezno higiensko vzdrževani, pravijo v Nacionalnem laboratoriju vse naprave za pripravo kopalne vode primerno delujejo in doziranje kemikalij za dezinfekcijo kopalne vode je ustrezno, še dodajo v svojem poročilu.

Print Friendly, PDF & Email