Doma Aktualno V Trbovljah lani obsodili 42 Zasavcev

V Trbovljah lani obsodili 42 Zasavcev

V Sloveniji je bilo v letu 2018 obsojenih 6.098 polnoletnih, 226 mladoletnih in 31 pravnih oseb. Kar pomeni, da je bilo na 1000 oseb obsojenih 3,1 ljudi, povprečje je najvišje v jugovzhodni Sloveniji, kjer so beležili 4,3 osebe, najnižji pa na goriškem, kjer je ta številka 1,7 osebe na 1000. Kje se tukaj najdemo Zasavčani? Odgovor je prav na repu, saj, kot kažejo podatki Statističnega urada, so v Zasavju obsodili le 1,9 oseb na 1000 ljudi.

In smo preverili še na trboveljskem sodišču, kjer obravnavajo zgolj polnoletne storilce kaznivih dejanj, nam pove predsednik sodišča Gregor Špajzer.

Najbolj obravnavano področje so kazniva dejanja zoper premoženje. Obtožni predlogi so tako vloženi zlasti glede kaznivih dejanj tatvine, goljufije, poškodovanja tuje stvari, lahke telesne poškodbe, grožnje, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Zasavju je bilo v letu 2018 obsodilnih sodb 64 in zabeležili so 68 obsojencev od tega 1 pravno osebo. Od 64 obsodilnih sodb, ki so bile izdane na okrajnem sodišču Trbovlje, je bilo 42 takih, katerih storilci imajo stalni naslov prijavljen v Zasavju.

Print Friendly, PDF & Email