Doma 1+1=2 V Trbovljah ni nikoli nič prav, zato so “svastiko” prebarvali

V Trbovljah ni nikoli nič prav, zato so “svastiko” prebarvali

Veliko prahu, za mnoge nepotrebnega, se je dvignilo zaradi talne igre »človek ne jezi se« narisane na igrišče OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah.

V sklopu prenove igrišča so prvi šolski dan svojemu namenu predali tudi vrisane igre kot sta “ristanc” in “človek ne jezi se”. V Trbovljah ni nikoli nič prav, je na družbeno omrežje zapisal občan, ki ga je ujezilo primerjanje nedolžne otroške igre s svastiko. “Ali mora biti tudi tako nedolžna igra del političnega boja med dve poloma v Trbovljah?”, je vprašanje dodala še ena občanka v komentarju na Facebooku.

Ne glede na to, da je svastika starodavni verski in okrasni simbol povezan s srečo in je negativen prizvok dobila šele s Hitlerjevo nacistično stranko, pa so v Trbovljah takoj na plan privlekli negativno simboliko.

Medtem na Občini Trbovlje pravijo, da do sedaj nihče v tej igri ni videl nacističnih simbolov. »Ker pa ne želimo, da kdorkoli v tej otroški igri vidi politični simbol, saj je bil namen Občine ureditev igrišča za otroke, bomo otroško igro dodelali z namenom, da nekateri v njej ne boste več videli svastike« so še zapisali.

Na OŠ Ivana Cankarja izjave za naš mediji niso želeli dati, usmerili so nas le na občino.

Print Friendly, PDF & Email