Doma Aktualno V Trbovljah razkuževanje notranjih stopnišč, ograj …

V Trbovljah razkuževanje notranjih stopnišč, ograj …

Medtem, ko v Zagorju dnevno razkužujejo javne površine, pa so se v Trbovljah odločili, da bodo razkuževali prostore v večstanovanjskih stavbah. Predvsem ograje, stikala, vrata …

Občina Trbovlje in Štab CZ sta upravljavcem večstanovanjskih stavb v občini Trbovlje zagotovila razkužila, namenjena razkuževanju notranjih skupnih prostorov (stopnišč, dvigal, kljuk, itn.) v večstanovanjskih stavbah, kjer se dnevno izmenja večje število ljudi.

Trboveljskim upravnikom; Spektru, SOPu in podjetju Naše okolje so predali razkužila, ki jih bodo v obliki plastenk z razpršili v teh dneh dostavili hišnikom oziroma odgovornim osebam v večstanovanjskih stavbah, ti pa naj bi poskrbeli za razkuževanje skupnih prostorov.

Ob tem na občini poudarjajo, da omenjeno razkužilo ni primerno za razkuževanje rok, ampak zgolj za razkuževanje predmetov in v tem primeru skupnih prostorov.

Na občini ukrep pojasnijo: “Gre za še enega izmed ukrepov, s katerim želimo zmanjšati možnost tveganja za nastanek okužbe v zaprtih prostorih, kjer je fluktuacija ljudi večja.” Odgovorne osebe, ki bodo skrbele za razkuževanje pa prosijo, da to izvajajo redno in v skladu z navodili, ki jih bodo ob prevzemu razkužila prejeli.

Print Friendly, PDF & Email