Doma 1+1=2 V Zagorju bodo začeli, v Trbovljah pa zaključili s kostanjem

V Zagorju bodo začeli, v Trbovljah pa zaključili s kostanjem

Kakšne vsebine bodo to jesen na voljo zasavskim otrokom, smo preverili v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku.

»Veselimo se prihajajoče jeseni, saj bo kmalu dišalo po pečenem kostanju« nam je zaupala Nina Beja iz DPM Zagorje ob Savi. To jesen pripravljajo pester program, ki ga bodo v četrtek začeli skupaj s prostovoljkama Mladinskega centra Zagorje ob Savi, kjer se bodo družili ob Evropskem dnevu jezikov. Preko igre in drugih zabavnih aktivnosti se bodo naučili nekaj španskih, angleških, nemških in francoskih besed.

Teden otroka bodo začeli s kostanjevim piknikom

V oktober bo DPM Zagorje vstopil v sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zagorje s tekom in hojo za upanje Europa Donna. 5. oktobra bodo s kostanjevim piknikom v Evroparku vstopili v Teden otroka. Na pikniku ne bo manjkalo kostanja, Vrtec Zagorje pa bo poskrbel za slastne palačinke. Na pikniku se boste lahko popeljali z vlakcem, pridružili otroškim delavnicam in se načudili predstavi Čarovnika Grega.

Oktobra se obeta še skupno branje pravljic z VDC Zagorje, pa tudi prijetno popoldne, ki ga bodo preživeli s konji ter svečano sprejetje prvošolčkov v šolsko skupnost. Za zagorske otroke pripravljajo še nekaj različnih športnih aktivnosti, med počitnicami pa bodo na voljo delavnice plesa Hip-hop. Tudi v novembru bodo poskrbeli za pester program, decembra pa sledi še tradicionalni Miklavžev sprevod in obisk Dedka Mraza po vseh šolah in vrtcih v občini.

V Trbovljah so imeli uspešno poletje, a tudi jeseni ne počivajo

DPM Trbovlje je med poletjem sprejel kar 139 otrok, nam ponosno pove Lavra Izoršek, sekretarka DPM Trbovlje. Kljub napornemu poletnemu tempu pa skrbijo za dober program tudi še naprej. V soboto 28. septembra, bodo v sodelovanju z Mladinskim centrom Trbovlje pripravili Izmenjevalnico oblačil. V nedeljo bodo od 17. ure poskrbeli za druženje in ustvarjalnico za otroke pred premierno projekcijo filma Košarkar naj bo 2, ki jo organizirajo skupaj s Kinom Trbovlje. Naslednjo nedeljo 6. oktobra pa bodo sodelovali na Bolšjem sejmu Zveze socialnih društev in zavodov Zasavja.

Poleg popoldanskih ustvarjalnic, ki jih bodo pripravili v Tednu otroka, bodo tudi to leto sodelovali v akciji NVO gre v šolo. V soboto, 12. oktobra pa se bodo tudi Trboveljčani družili na Kostanjevem pikniku. V tem tednu se tudi že pričnejo priprave na 30. otroški parlament, ki bo to šolsko leto potekal na temo Moja poklicna prihodnost. »Dejavnosti nam ne zmanjka, še in še projektov je pred nami v teh mesecih, predvsem s pripravami na čarobni mesec december smo v teh dneh že pričeli in se ga neizmerno veselimo« še doda Izgorškova, ki pravi, da bodo letos še posebej obeležili mednarodni dan prostovoljstva v začetku decembra.

Kaj bo v Hrastniku se še ne ve

Z Občinske zveze prijateljev mladine Hrastnik (OZPM) so nam sporočili, da program za teden otroka še pripravljajo in o tem ne želijo govoriti, saj je odvisen od višine sredstev, ki jih bodo imeli na voljo. Tudi realizacija drugih projektov do konca koledarskega leta je odvisna od višine sredstev, nam je razložila Liljana Oplotnik z OZPM Hrastnik, ki kaj več o vsebini ni želela povedati.

Print Friendly, PDF & Email