Doma Aktualno V Zagorju slavijo slovenski uspeh

V Zagorju slavijo slovenski uspeh

Rumene zastave so se pridružile stalni ureditvi v centralnem rondoju.

Primož Roglič je naš junak, je naš navdih, je tudi po največji kolesarski dirki na svetu, Tour de France, slišati ne le v Zagorju ob Savi, ampak povsod po državi. Čeprav je dolgo kazalo, da bo Strahoveljčan po zgolj nekaj letih tekmovanja v kolesarstvu osvojil lovoriko najboljšega na Dirki po Franciji, se je kolo obrnilo drugače.

A to ne zmanjšuje ponosa, ki ga čutimo v Zagorju ob Savi. Obema športnikoma v čast in spoštovanje, obema zmagovalcema, Primožu in Tadeju, je v času današnjega zaključka dirke s strehe KC Delavski dom Zagorje odmevala glasba.

Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi in podpredsednik Državnega sveta RS, je v sporočilu obema kolesarjema zapisal:

Iskrene čestitke zmagovalcema! 

Iskrene čestitke Tadeju za prvo in Primožu za drugo mesto na najprestižnejši dirki v kolesarstvu! 

Na koncu so, kot v športu velja, zmagovalca določile sekunde in zadnji atomi moči v nogah.

V zgodovino pa se bo zapisalo, da sta dva Slovenca iz naroda, ki šteje manj ljudi kot kakšno večje zahodno predmestje, pometla z vso svetovno konkurenco! 

Zapisala se bo zgodba našega častnega občana Primoža Rogliča, ki je po težkem padcu na skakalnici in po le nekaj letih kolesarjenja, postal eden najboljših kolesarjev sveta.

Zapisalo se bo tudi to, da sta dva Slovenca, čeprav iz različnih klubov, med seboj skozi vso dirko imela neizmerno spoštljiv in prijateljski odnos, kakršnega v današnji družbi vse prevečkrat pogrešamo.  

Spoštovana Primož in Tadej! 

Sta navdih za vso Slovenijo!

Želimo si, da bi iz vajinih zmag vsi skupaj kot narod črpali pogum in energijo, da si drznemo postati najboljši!

Danes je dan za slavje! Veselimo se vajinih dosežkov!

V vajino čast naj plapolajo rumene zastave!

 

Print Friendly, PDF & Email