Doma 1+1=2 V Zasavju 155 na poklicno maturo

V Zasavju 155 na poklicno maturo

Dijaki STPŠ, ki so bili vsa 4 leta odlični.

V Zasavju so poklicno maturo imeli na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje, na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje ter na Srednji šoli Zagorje. 20 kandidatov je maturo opravljalo tudi na Zasavski ljudski univerzi.

V Zasavju 155 na poklicno maturo

K letošnjem spomladanskem izpitnemu roku poklicne mature se je prijavilo skupno 10.424 kandidatov, lani skoraj 160 več. V Zasavju je poklicno maturo opravljalo 155 oseb, od tega 113 dijakov in 42 kandidatov iz organizacij za izobraževanje odraslih.

Rezultate poklicne mature so glasno slavili na GESŠ, kjer so prav vse dijakinje četrtega letnika programa ekonomski tehnik maturo uspešno opravile. Ob tej priložnosti se je Alja Šuhel vpisala tudi v Zlato knjigo dijakov, ki so v vseh štirih letih šolanja dosegli odličen uspeh. Besmire Vezaj, Klavdija Hribar in Neža Kosi, pa so prevzele mednarodne certifikate o obvladovanju podjetniških veščin ESP, ki jim jih je po uspešno opravljenem izpitu izdala organizacija JA Europe. “Dosežkov in priznanj smo se razveselili tudi učitelji in dijakinjam iskreno čestitali” pravijo na GESŠ.

Zaslužene počitnice za uspešne dijake

45 uspešnih maturantov, 7 odličnih in 2 med njimi celo zlata. “Fantje, ponosni smo na vas in na vsa vaša dejanja v teh letih, s katerimi ste še povečali ugled šole. Zaslužili ste si počitnice, potem pa smelo naprej v novo življenje!” so ponosno “vriskali” na Srednji tehniški in poklicni šoli ob rezultatih svojih dijakov.

Srednja šola Zagorje

Na uspeh svojih dijakov so ponosni tudi na zagorski šoli, kjer je ravnateljica Aljaša Urbanija na podelitvi spričeval dijakom dejala: “Sedaj stopate na pot sami. Zaupajte vase in izberite si ljudi, ob katerih se boste počutili zaželene in ljubljene in vam bodo hkrati nudili oporo. Marsikaj bo odvisno samo in izključno od vas, ampak to je tista svoboda, po katere ste hrepeneli ves čas. Sedaj se boste morali zanesti na svoj notranji glas, ki vas bo priganjal k učenju in delu …”

Print Friendly, PDF & Email