Doma Aktualno v Zasavju 92 devetošolcev vpisanih v Zlato knjigo

v Zasavju 92 devetošolcev vpisanih v Zlato knjigo

Imate tudi vi doma devetošolca? Počitnice so se za njih že zasluženo začele, mi pa smo preverili, kako se je letošnja generacija devetošolcev odrezala.

Največ, 35 odstotkov devetošolcev “zlatih” v Hrastniku

Hrastniški učenci, ki obiskujejo matično šolo v Hrastniku in podružnično na Dolu so v odstotkih po “zlatih učencih” bili v Zasavju najboljši. Sledijo jim Zagorjani, kjer se je od vseh devetošolcev dobrih 30 odstotkov vpisalo v zlato knjigo, torej so imeli odličen uspeh vsa leta osnovne šole. V Trbovljah je “zlatih učencev” na vseh šolah v občini skupaj 24 odstotkov.

V Trbovljah je na treh osnovnih šolah 9. razred obiskovalo 106 učencev od tega se jih je 25 vpisalo v Zlato knjigo. Od tega 7 na OŠ Tončke Čeč, 3 na OŠ Ivana Cankarja in 15 na OŠ Trbovlje.

V Zagorju je osnovno šolanje zaključilo 138 učencev, skupaj pa so imeli 42 vpisov v Zlato knjigo. OŠ Toneta Okrogarja 14, OŠ Ivana Skvarče 18 in OŠ Ivana Kavčiča 10.

V OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku pa je 72 učencev 9. razredov imelo 25 vpisov v Zlato knjigo. Posebnost občine Hrastnik je podelitev Županovega zlatega peresa, za učence, ki so imeli skozi vsa leta samo »petice«, letos so ga prejeli 4 učenci.

Vsem osnovnošolcem iskrene čestitke tudi z našega portala in srečno na vaši nadaljnji poti.

Print Friendly, PDF & Email