Doma Aktualno V Zasavju panike glede gripe ni, cepljenj pa bistveno več!

V Zasavju panike glede gripe ni, cepljenj pa bistveno več!

V zdravstvenih domovih v Zagorju kot tudi v Hrastniku v zadnjem obdobju niso zaznali porasta obolelih z gripo. Številčnih podatkov sicer nimajo, kot pravita naši sogovornici, pa gre le za kakšen osamel primer.

Glavna medicinska sestra v ZD Zagorje Katjuša Rajevec je pojasnila, da je po pogovoru v ambulantah zaznati, da se pojavijo pacienti, ki imajo znake podobne gripe, da pa nikakor ni govora o epidemiji. Je pa letos zaznati bistveno več cepljenj in so cepivo morali že dvakrat dodatno naročiti. V javnih ambulantah se je cepilo 320 oseb, podatka pri treh zasebnikih, ki delujejo v ZD Zagorje pa nima.

V Hrastniku je slika podobna. Resda so v porastu virozna obolenja, o sami gripi pa zdravniki do sedaj niso poročali, izvemo od glavne medicinske sestre Zdenke Kolar. Se je pa letošnje leto za cepljenje v Hrastniku odločilo že nekje med 450 do 500 oseb, v javnih kot tudi zasebnih ambulantah ter v domu starejših. Tudi v Hrastniku so morali dodatno naročiti cepivo, saj so lansko sezono cepili le okoli 150 občanov.

Print Friendly, PDF & Email