Doma Aktualno V Zasavju ponekod že topli radiatorji

V Zasavju ponekod že topli radiatorji

Zaradi nizkih temperatur se počasi pričenja ogrevalna sezona. V dogovoru z upravnikom se nekateri objekti v Trbovljah že ogrevajo, drugod pa se bo ogrevanje začelo, ko bodo izpolnjeni pogoji – v Trbovljah danes, v Zagorju jutri. 

Ogrevalna sezona se začne po 15. septembru, ko zunanja temperatura ob 21. uri prvič tri dni zaporedoma pade pod 12°C.

Stavbe v Trbovljah, ki so priključene na sistem daljinskega ogrevanja, se ogrevajo preko vgrajene avtomatike v toplotni postaji v odvisnosti od zunanje temperature. Temperatura v stanovanjih naj bi bila od 7. do 21. ure približno 21°C, v nočnem času pa naj bi se znižala za 4°C. V dogovoru z dobaviteljem daljinske toplote in upravljavcem stavbe lahko stanovalci sami določijo čas ogrevanja stavbe neodvisno od meseca v letu in ure v dnevu.

Na trboveljski komunali so nam povedali, da se cene ogrevanja do konca decembra 2020 ne bodo spremenile, z januarjem pa predvidevajo pocenitev.

Najverjetneje jutri, kot nam je sporočil direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar, bodo z ogrevanjem začeli tudi v Zagorju.

V Hrastniku, kjer iz naslova toplovoda za ogrevanje skrbi družba Petrol, nam do objave prispevka niso odgovorili, kdaj naj bi z ogrevanjem pričeli.

Kje je cenejši topel radiator – v Zagorju, Trbovljah ali Hrastniku?

Print Friendly, PDF & Email